Noi întrebări despre originea coronavirus: Casa Albă se implică în ancheta internațională

Noi întrebări despre originea coronavirus: Casa Albă se implică în ancheta internațională

Casa Albă a anunțat că se va implica în mod direct într-o anchetă internațională pentru aflarea adevărului în ceea ce privește originea noului coronavirus.

În continuare, există foarte multe întrebări legate de locul și modul în care au apărut primele infecții cu Covid-19. O mare parte dintre știrile false, speculațiile din piață și zvonurile pe marginea acestui subiect sunt alimentate de faptul că, la peste un an de la momentul în care au apărut primele cazuri, nu a existat o investigație internațională pe marginea subiectului.

Într-o proporție covârșitoare, ceea ce știm despre originea virusului se bazează pe informațiile furnizate de autoritățile chineze, un regim comunist care a ascuns pentru o perioadă de timp foarte mare gravitatea virusului. În plus, percepția generală este că numărul deceselor de Covid-19 furnizate de statul chinez sunt departe de realitate, numărul real fiind semnificativ mai mic.

Din fericire, tocmai a fost inițiată o anchetă din partea Organizației Mondiale a Sănătății pe acest subiect, la fața locului, iar administrația condusă de Joe Biden a făcut deja primele declarații pe marginea subiectului. Ancheta OMS în China cu privire la originile pandemiei de coronavirus trebuie să fie „profundă şi clară”, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, scrie Agerpres.

„Este imperativ să ajungem la baza lucrurilor în apariţia pandemiei în China”, a menţionat ea, în ajunul începerii investigaţiei pe teren a experţilor OMS, dând asigurări că Statele Unite „susţin o anchetă internaţională care în opinia noastră trebuie să fie profundă şi clară”.

În final, autoritățile de la Washington vor „evalua credibilitatea raportului anchetei finalizate” şi vor examina „informaţiile colectate şi analizate de serviciile de informaţii americane” pe această temă, a adăugat Jen Psaki în cadrul conferinţei de presă zilnice.

Pentru context, cei zece anchetatori internaționali din partea OMS au ajuns la Wuhan la mijlocul lunii ianuarie. După ce au stat în carantină, aceștia urmează să înceapă astăzi investigațiile în primul oraș din lume plasat în carantină din cauza Covid-19, pe 23 ianuarie 2020.

Citește și: