Nintendo Switch intră în secolul 21: cât de mari sunt schimbările din generația a doua a consolei

Nintendo Switch intră în secolul 21: cât de mari sunt schimbările din generația a doua a consolei

Nintendo Switch este în continuare o consolă foarte populară, dar vine cu un handicap semnificativ în fața concurenței din prisma performanței. Situația se pare că se va remedia cu generația următoare.

Deși existau de ceva timp speculații legate de noua consolă Switch, mai multe particularități interesante referitoare la următoare generație a gadgetului Nintendo au fost publicate de Bloomberg.

Cu un posibil nume ca Nintendo Switch Pro, aceasta se pare că va fi construită în jurul unui ecran OLED de 7 inci cu o rezoluție 720p și va suporta o rezoluție 4K pentru jocurile afișate pe un monitor extern sau TV. Consola care ar trebui să se lanseze în acest an ar trebui să intre în producție în luna iunie, urmând ca înainte de finele anului să ajungă pe rafturile din magazine.

O ieșire 4K s-a mai vehiculat și în trecut, iar cei de la Bloomberg nu au făcut decât să reconfirme acest detaliu. Asta nu înseamnă însă că avem prea multe detalii în ceea ce privește hardware-ul modernizat de la interior. Ca referință, generația actuală de Nintendo Switch, pe care o poți cumpăra din magazine, are o ieșire Full HD 1080p, în timp ce procesare efectivă cade în sarcina unui SoC NVIDIA Tegra.

Pentru comparație din prisma ecranului, în timp ce următorul Switch va face saltul la 7 inci de tip OLED, generația actuală se rezumă la 6,2 inci, iar panoul este de tip LCD. Switch Lite coboară și mai jos, până la 5,5 inci. Un ecran mai mare, pe lângă faptul că va oferi o experiență de gaming mai plăcut, fiind de tip OLED, se va reflecta într-un consume de energie semnificativ mai mic.

Singura problemă derivată din acest zvonuri este că s-ar putea reflecta într-o scădere masivă a achizițiilor pentru consola din actuala generație. Sunt șanse mari ca gamerii să aștepte generația viitoare de Switch. Rămâne să vedem dacă va exista vreun comunicat din partea Nintendo pe acest subiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: