Netflix își face propriile jocuri: cum te joci pe iOS

Netflix își face propriile jocuri: cum te joci pe iOS

Acum că Netflix oferă jocuri mobile pe Android, există o întrebare importantă: cum se vor alătura jucătorii de pe sistemul iOS atunci când politicile Apple interzic serviciile de jocuri all-in-one?

Pe calea grea, aparent. În buletinul său informativ „Power On”, Mark Gurman de la Bloomberg (cu ajutorul dezvoltatorului Steve Moser) a susținut că a văzut un cod care indică că Netflix își va lansa toate jocurile „individual” pe iOS, prin App Store. Nu toate vor fi descărcate și redate în aplicație, a adăugat Gurman.

Jocuri pe iOS de la Netflix – cum poți să te joci

Platforma de streaming face un mare pas înainte cu ambițiile sale de gaming. Toți abonații pot juca cinci jocuri mobile pe dispozitive Android fără costuri suplimentare, descarcându-le din magazinul Google Play pe telefoane și tablete.

Jocurile sunt disponibile prin aplicația Netflix, ca parte a unei lansări graduale. În ceea ce privește utilizatorii iOS, aceștia pot accesa jocurile la o dată ulterioară, conform Netflix.

Principala aplicație Netflix ar oferi în continuare acces la catalogul de jocuri, dar vei lansa o aplicație separată atunci când selectezi un joc. În prezent, așa funcționează pe Android, dar Netflix are opțiunea de a introduce jocuri în aplicația sa pentru Android.

Pe iOS, nu ar avea de ales decât să facă jocurile disponibile separat. Apple cere ca fiecare joc din App Store să primească o examinare individuală, chiar dacă este disponibil doar prin cloud.

Ai putea vedea acest lucru în lumina abordării Apple, dar tot indică faptul că Netflix va trebui să facă unele compromisuri dacă va aduce jocuri pentru mobil pe iOS.

Acest lucru subliniază, de asemenea, o rivalitate în creștere între Apple și Netflix, după cum a explicat Gurman. Cei doi concurează pe un număr tot mai mare de fronturi, variind de la jocuri la servicii video de streaming, dar niciunul nu își poate permite să-l înstrăineze pe celălalt.

Există potențialul unui conflict semnificativ, mai ales dacă Apple trebuie să facă mai multe concesii cu privire la regulile App Store.