Netflix începe să lanseze jocuri: când te poți juca pe Android, dar și pe iOS

Netflix începe să lanseze jocuri: când te poți juca pe Android, dar și pe iOS

Netflix face un mare pas înainte cu ambițiile sale de gaming. Începând de astăzi, toți abonații pot juca cinci jocuri mobile pe dispozitive Android fără costuri suplimentare, descarcându-le din magazinul Google Play pe telefoane și tablete.

Jocurile vor fi disponibile prin aplicația Netflix începând cu 3 noiembrie, ca parte a unei lansări graduale. În ceea ce privește utilizatorii iOS, aceștia pot accesa jocurile la o dată ulterioară, conform Netflix.

Netflix plănuiește să lanseze mai multe jocuri

În august, Netflix a început să testeze jocuri în aplicația sa pentru Android în Polonia, cu Stranger Things 1984 și Stranger Things 3. Testul s-a extins în Spania și Italia luna următoare cu alte trei jocuri casual — Shooting Hoops, Teeter Up și Card Blast — niciunul dintre acestea nu sunt conectate la emisiuni sau filme Netflix.

Jocurile nu au reclame sau achiziții în aplicație. Le poți accesa de pe telefon sau tabletă, accesând secțiunea de jocuri a paginii de pornire a aplicației sau prin fila Jocuri. După ce selectezi un joc, îl poți descărca din Google Play Store sau, în curând, din App Store și îl poți juca prin aplicația de streaming.

Jocurile vor folosi implicit limba preferată din profilul tău. Cu toate acestea, dacă un joc nu este încă disponibil în limba respectivă, va fi implicit în limba engleză. Unele jocuri vor funcționa și offline.

Oricine are un profil pe un cont Netflix poate juca jocurile fără a fi nevoie de un abonament separat. Cu toate acestea, jocurile nu sunt disponibile pe profilurile pentru copii. Utilizatorii care au configurat un PIN pentru a împiedica accesul la profilurile pentru adulți vor trebui să-și introducă codul pentru a juca și jocuri.

După ce a experimentat cu emisiuni și filme interactive în ultimii ani, Netflix a arătat clar că este dornic să ducă mai departe experiența, în jocuri.

Netflix spune că lotul inițial de cinci titluri este doar începutul aspirațiilor sale de jocuri. În septembrie, compania a cumpărat pentru prima dată un studio de jocuri sub forma dezvoltatorului Oxenfree Night School Studio.