Netflix dă lovitura în 2021: strategia prin care, practic, îngroapă și mai tare cinematografele

Netflix dă lovitura în 2021: strategia prin care, practic, îngroapă și mai tare cinematografele

Netflix și-a anunțat planurile pentru 2021. Vine, în premieră, cu o strategie care poate schimba din temelii industria cinematografică.

Netflix se pregătește să dea lovitura anul acesta și a ales, în premieră, să vină cu câte un titlu nou în fiecare lună. E o performanță care se va dovedi greu de egalat pentru alți jucători din piață. Diferența o poate face, de fapt, numărul de filme.

Netflix a venit cu lista de filme noi pe care o să le vezi în premieră pe platformă în 2021, listă pe care se regăsesc nu mai puțin de 70 de lungmetraje. În rolurile din aceste producții sunt numeroase vedete de la Hollywood și nu numai.

Cum dă Netflix lovitura în 2021

De regulă, Netflix nu face astfel de anunțuri la început de an. Dar acum a decis să publice lista cu care se gândește să atace anul 2021. Și e o listă impresionantă. Chiar dacă nu s-au comunicat datele de lansare decât în cazul a zece filme, toate programate între începutul lunii ianuarie şi jumătatea lunii martie, poți afla ce vedere sunt în rolurile producțiilor.

Netflix a prezentat un scurt videoclip unde capete de afiş sunt Gal Gadot („Wonder Woman 1984”), Dwayne „The Rock” Johnson („Fast & Furious” sau „Jumanji”) şi Ryan Reynolds („Deadpool”). Pe lângă aceste trei vedete, platforma oferă anul acesta producţii cu Regina King, Adrien Brody, Meryl Streep, Sandra Bullock, Octavia Spencer, Jeremy Irons, dar şi cu Leonardo DiCaprio sau Jennifer Lawrence, cu toţii premiaţi cu Oscar.

Anunţul este neobişnuit pentru serviciul american specializat în difuzarea de producţii video la cerere care, de obicei, prezintă doar câte un film odată, şi dovedeşte forţa de atac a Netflix. Platforma depăşeşte în prezent, de departe, din punct de vedere al volumului, toate studiourile de la Hollywood.

Printre cele mai aşteptate lungmetraje se numără filmul „Don’t Look Up” al lui Adam McKay („The Big Short” şi „Vice”), cu Leonardo DiCaprio, precum şi „The Harder They Fall”, western coprodus de rapperul Jay-Z, cu o distribuţie integral afro-americană. Netflix pare, de asemenea, să mizeze pe „Red Notice”, cu Dwayne Johnson, Gal Gadot şi Ryan Reynolds, un film de acţiune al cărui buget ar fi de 160 de milioane de dolari, potrivit mai multor media americane.

Prezentarea vine la scurt timp după ce studioul Warner Bros. a anunţat, spre surprinderea tuturor, că va lansa simultan în cinematografe şi pe platforma sa HBO Max toate filmele sale programate pentru 2021, adică 17 titluri.

Lista completă a filmelor pe care le pregătește Netflix anul acesta e de găsit AICI. 

Citește și:
Etichete: