Netflix, marele anunț pentru toți cei cu Android: schimbă total modul în care te uiți la filme

Netflix, marele anunț pentru toți cei cu Android: schimbă total modul în care te uiți la filme

Netflix face marele anunț pentru utilizatorii de Android și vine cu o funcție așteptată de cei care rulează filme pe telefon sau tabletă.

Netflix a anunțat că a început să testeze funcția ”Play Something” și-n varianta mobile, iar vestea bună pentru cei cu Android e că începe fix cu acest sistem de operare. E vorba de o funcție apărută pentru prima dată în aprilie, dar doar dacă te uiți la filme și seriale direct pe televizor.

Pentru utilizatorii care preferă să vizioneze producțiile preferate oriunde și oricând, adică pe telefon sau tabletă, funcția nu era disponobilă.

Netflix schimbă acest lucru acum și începe cu Android.

Netflix vine cu funcția ”Play Something” și pe Android

Netflix a început să testeze funcția pe toate dispozitivele Android la nivel global. Dacă te numeri printre utilizatorii care o vor avea primii, atunci ar trebui să observi ceva schimbări. Funcția e implementată indiferent dacă e vorba de un cont de adulți sau de minori.

Practic, funcția te ajută și vine să-ți recomande un film sau un serial atunci când nu ai idei. Algoritmii identifică preferințele tale de consum și recomandarea vine ținând cont de acest aspect. Te lași, cu alte cuvinte, pe mâinile Netflix, un fel de funcție de tip Shuffle.

Platforma știe deja la ce te-ai mai uitat, ce ți-a plăcut, după cât timp ai abandonat un seriale sau film (dacă ai făcut asta) și caută să te ajute să găsești ceva fix pe gustul tău. Sistemul e actualizat permanent, s-au modificat algoritmii de mai multe ori, platforma a introdus listele cu Top 10 din teritoriu și a făcut chiar și experimente cu un bot care îți făcea recomandări pe baza stării tale de spirit și a intereselor.

Nu e foarte greu, așadar, pentru Netflix să-ți ghicească comportamentul de consum din zona cinematografiei. E valabil, în egală măsură, pentru orice rețea de socializare sau platformă de streaming.

Citește și: