Musk a enervat mulți oameni. Acum, celebra grupare de hackeri Anonymous îl amenință pe miliardar

Musk a enervat mulți oameni. Acum, celebra grupare de hackeri Anonymous îl amenință pe miliardar

Elon Musk a atras furia multor oameni: investitori cripto, oameni de știință, pasionați de mașini, pentru a numi doar câțiva.

Cu toate acestea, abia recent a fost amenințat de un grup destul de surprinzător: organizația de hacking Anonymous.

Grupul a lansat un videoclip în care îl amenință pe CEO-ul Tesla pentru presupusa sa manipulare a piețelor criptomonede, potrivit The Independent. Pe parcursul videoclipului, Anonymous susține că meme-urile și postările lui Musk pe Twitter „arată o iresponsabilitate clară față de oamenii care îl urmăresc”.

„Citind comentariile din postările tale de pe Twitter, se pare că jocurile pe care le-ai jucat cu piețele criptografice au distrus vieți”, a spus Anonymous în videoclip.

Musk i-a enervat și pe hackeri

Grupul de hacking și-a încheiat video-ul cu o amenințare pentru fondatorul SpaceX, spunând: „S-ar putea să crezi că ești cea mai inteligentă persoană din lume, dar nu fi atât de sigur. Noi suntem Anonymous!”.

În timp ce în anii 2000 până în 2010 a existat o perioadă în care Anonymous a fost o prezență înfricoșătoare în psihicul colectiv al internetului, acele zile au dispărut în mare parte. De fapt, multe dintre amenințările lor mai recente nu s-au concretizat.

De exemplu, a existat dezvăluirea lor copleșitoare și inexactă a o mie de nume presupuse ale membrilor KKK în 2015, potrivit VICE. A existat, de asemenea, cel mai recent „hack” de la Anonymous, în urma crimei lui George Floyd. Acela s-a dovedit a fi doar date din breșe de securitate vechi reambalate ca date recente, potrivit CNET.

Mai mult, gruparea de hackeri au dat de multe ori și informații false. O informație care părea greu de crezut, de exemplu, acum câțiva ani, a fost cea în care Anonymous a declarat public că NASA ar urma să anunțe oficial descoperirea vieții extraterestre. NASA a avut grijă să infirme public orice zvon în legătură cu descoperirea vieții extraterestre.

Unul din liderii Agenției Spațiale Americane a spus clar că ”în ciuda unor informații apărute pe Internet, NASA nu are de făcut niciun anunț despre vreo descoperire importantă care să aibă legătură cu viața extraterestră”.

Deci, are de ce să se teamă Musk? Cine știe… Poate că Anonymous va face ceva cu adevărat nebunesc cu Musk, precum piratarea unor flote întregi de mașini Tesla.

Citește și: