Milioane de site-uri, căzute după un incendiu violent în Franța: cel puțin o firmă din România, afectată. Ce s-a întâmplat

Milioane de site-uri, căzute după un incendiu violent în Franța: cel puțin o firmă din România, afectată. Ce s-a întâmplat

Milioane de site-uri din întrega lume au căzut miercuri din cauza unui incendiu violent din Franța. Flăcările au distrus un centru de date în care se aflau serverele.

Un incendiu violent a izbucnit miercuri, 10 martie, în Franța la un centru de date din Strasbourg. Mii de servere au ars și au dus la căderea mai multor platforme la nivel mondial, care erau conectate la centrul de acolo. Cel puțin o companie din România e afectată de incident.

Sediul în care se aflau serverele e controlat de o companie franceză care se ocupa de zona de cloud. Impactul asupra platformelor din întreaga lume ar putea fi mult mai mare decât se știe la momentul actual.

Milioane de site-uri căzute din cauza incendiului din Strasbourg

Clădirea care a ars aparține companiei franceze OVHcloud, scrie Reuters. Printre site-urile afectate se numără platforme populare la nivel internaţional, precum Imagify, WP Rocket sau Rust. Cel puțin o companie din România e afectată, potrivit postării de pe Facebook făcute de cei de la Confidas.

Compania precizează că platforma lor nu e disponibilă momentan.

„Ne pare rău să vă anunţăm de faptul că platforma Confidas nu este disponibilă pentru moment întrucât un incendiu semnificativ a afectat compania franceză OVH, care găzduieşte serverele noastre. (…) Precizăm faptul că întreaga noastră echipă lucrează pentru remedierea acestei situaţii şi, având un dialog constant cu echipa OVH, sperăm să remediem situaţia în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, este posibil ca următoarele 24 de ore platforma să fie în continuare indisponibilă”, au transmis reprezentanţii Confidas.


Incendiul a distrus centrul de date SBG2 şi parţial centrul de date SBG1, au explicat reprezentanții companiei franceze OVHcloud.

„Toată lumea este bine. Incendiul a distrus SBG2, o parte din SBG 1 este distrus. Pompierii au protejat SBG3, nu am avut niciun impcat pe SBG4”, se arată într-un mesaj pe Twitter.

Compania franceză are nu mai puțin de 27 de centre de date în Europa, America de Nord şi în regiunea Asia Pacific şi este unul dintre cei mai mari jucători din domeniu. Nu se cunoaște deocamdată cauza incendiului.

De ce e importantă compania OVHcloud

Compania franceză a fost fondată în 1999 și e una dintre cele mai mare companii europene care oferă servicii de cloud. Se bate chiar în liga mare, fiind considerată un competitor extrem de important pentru giganți americani ca Amazon Web Services, divizia Azure a Microsoft sau Google Cloud. Sunt, practic, cei care domină piața.

Politicienii francezi chiar susțineau că OVHcloud poate fi o alternativă la serviciile de cloud oferite de giganții americani din domeniu, doar că francezii n-au forța financiară a acestora și nici n-au primit finanțare masivă pentru a se dezvolta. Chiar și așa, se pare că milioane de site-uri din lume apelau la serviciile lor.

Experții companiei urmează să intre în clădire pentru a vedea ce poate fi salvat și recuperat și pentru a stabili în ce măsură au fost afectate serverele de flăcări. Acest lucru va fi posibil după intervenția pompierilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: