Milioane de dolari plătiți unui utilizator de iPhone, de către Apple: cum a dat-o de gard gigantul din Cupertino

Milioane de dolari plătiți unui utilizator de iPhone, de către Apple: cum a dat-o de gard gigantul din Cupertino

Cea mai mare parte a marketingului Apple din ultimii ani a gravitat în jurul securității sporite care vine la pachet cu fiecare iPhone. Din păcate, aceeași companie a plătit câteva milioane unei femei ale cărei fotografii explicite au ajuns online.

Au trecut deja câțiva ani de când Apple îți vinde ideea unei intimități sporite din poziția de utilizator de iPhone. Din păcate, aceleași principii cu care se laudă compania în reclamele sale extravagante nu se aplică și terților contractați de aceeași companie pentru a face service la iPhone-uri. Detaliile celui mai recent argument în acest sens au fost publicate de The Telegraph și vizează cazul unei femei care a primit de la Apple câteva milioane de dolari.

Tânăra era studentă la Universitatea din Oregon în 2016 când s-a întâmplat ilegalitatea. Ea și-a dus telefonul la un service Pegatron, o companie contractată de Apple, în Sacramento, California. Nu a durat mult până când fotografiile explicite ale tinerei și un clip video au ajuns online. Ca penibilul să fie maxim, documentele respective au fost postate prin intermediul profilului său de Facebook.

Avocații femeii au amenințat cu un proces și scandal mediatic de proporții, după ce au acuzat și au venit cu argumente pentru invadarea intimității și traumă emoțională. Deși scandalul a implicat Pegatron, iar angajații companiei contractate au fost responsabil, Apple s-a grăbit să bage scandalul sub preș și a achitat daunele de câteva milioane de dolari, suma exactă fiind necunoscută.

A urmat după aceea efortul Apple de a-și recupera banii de la Pegatron. Întreaga situație a ajuns în lumina reflectoarelor după ce Pegratron a încercat să-și recupereze cheltuiala de la asiguratori, aceștia din urmă refuzând să plătească. Pe de altă parte, gigantul din Cupertino a luat foarte în serios situația și a făcut o investigație elaborată, în urma căreia a concediat cei doi angajați de la service și a ajuns la concluzia că trebuie să achite suma fabuloasă.

În teorie, tot atunci, Apple a solicitat ca numele său dă nu devină public în asociere cu evenimentul pentru că ar putea face ”un rău substanțial afacerii”. Un purtător de cuvânt al Apple a confirmat ulterior pentru The Telegraph rolul gigantului în eveniment, insistând pe faptul că ia foarte în serios securitatea datelor utilizatorilor săi.

Citește și: