Trucuri iPhone și iPad: cum decupezi sau rotești o poză pe iOS, fără aplicații suplimentare

Trucuri iPhone și iPad: cum decupezi sau rotești o poză pe iOS, fără aplicații suplimentare

Dacă ești mândru posesor de iPhone sau iPad, probabil că ai și o colecție stufoasă de fotografii pe care le stochezi pe mobil. Deși s-ar putea să nu fie foarte evident, fără vreo aplicație suplimentară, Apple te ajută să-ți rotești și decupezi respectivele imagini.

Au trecut deja câțiva ani de când Apple a inclus în iOS o serie de particularități destul de bine puse la punct pentru editarea fotografiilor. Pe modele mai recente de iPhone și iPad, aceleași funcții sunt disponibile și în cazul în care îți dorești să modifici un clip video, să-l decupezi, rotești și nu numai.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum poți să decupezi sau să rotești o imagine pe iPhone sau iPad, sistemul este unul cât se poate de prietenos și intuitiv, mai ales după ce știi pe ce să apeși. În mod previzibil, începi prin deschiderea unei imagini din Galerie și apeși pe Editați în dreapta sus. Instant, vei fi întâmpinat de o nouă interfață cu o serie de filtre și parametrii de aplicare. Te poți juca cu toate opțiunile, iar modificările făcute se vor reflecta în timp real pe imaginea de pe ecran, chiar dacă nu vor deveni permanente decât dacă apeși pe Ok în dreapta jos.

Ce ne interesează pe noi este însă partea de decupare și rotire, opțiunile ascunse în spatele iconiței din dreapta jos, cea cu două vârfuri de săgeată intercalate și două săgeți pe rotunjite pe margine. Apeși pe acel buton și, din nou, opțiunile disponibile pe ecran se schimbă, după cum se poate vedea și în captura de mai jos.

În stânga sus, primul buton facilitează opțiunea de oglindire a unei poze, când partea dreaptă ajunge în stânga și invers. Al doilea buton, cel cu un pătrat, rotește imaginea în incremente de 90 de grade. Dacă vrei să o decupezi cu un anumit raport de aspect, apeși în dreapta sus, pe butonul care se vede de culoare galbenă (pentru că este activ) în captura de mai jos. Optezi în partea de jos a ecranului pentru varianta care te încântă sau lași ”forma liberă” și începi să tragi de colțurile pozei. Când ești mulțumit, confirmi cu Ok.

trucuri ios cum rotesti si decupezi o poza iPhone