Miliarde de numere de telefon pe Darkweb: datele tale personale ar putea fi printre ele

Miliarde de numere de telefon pe Darkweb: datele tale personale ar putea fi printre ele

Clubhouse este o aplicație live de chat audio, utilizatorii putând vorbi în timp real. În acest fel, platforma a reușit să strângă milioane de abonați, care puteau intra doar pe baza unei invitații. Acum, miliarde de numere de telefon ale utilizatorilor au ajuns pe Darkweb.

Câțiva experți în securitate de pe Twitter au afirmat că platforma ar fi suferit o breșă de securitate a bazei de date. Astfel, cel puțin numerele de telefon ale utilizatorilor săi precum și contactele acestora sunt puse la vânzare pe Darnweb. Potrivit lui Marc Reuf, „baza de date completă a numerelor de telefon al #Clubhouse este de vânzare pe Darknet”.

În tweet-ul său, Marc Reuf a postat o captură de ecran a forumului Darknet, unde a văzut că se vindea presupusa încălcare a datelor Clubhouse. Postarea este făcută de un utilizator cu o imagine de profil a măștii Guy Fawkes, cu detalii suplimentare despre hack-ul de date.

Numere de telefon ale miliarde de utilizatori sunt vândute pe Darkweb

Vânzătorul misterios al presupusei baze de date Clubhouse susține: „Clubhouse este conectat la agenda telefonică a tuturor utilizatorilor lor”. De fiecare dată când adaugi un număr de telefon în lista ta de contacte, „numărul de telefon este adăugat automat în baza de date secretă a Clubhouse”.

În acest fel, baza de date presupusă compromisă Clubhouse include 3,8 miliarde de numere de telefon ale persoanelor care nu s-au înscris încă la Clubhouse. Acestea ar putea fi în listă datorită faptului că au numărul lor de telefon în agenda telefonică a unui utilizator al Clubhouse.

Desigur, Clubhouse însuși nu a comentat încă despre presupusa încălcare a datelor. În aprilie 2021, CEO-ul Clubhouse Paul Davison a negat rapoartele conform cărora datele personale ale 1,3 milioane de utilizatori au fost divulgate prin intermediul aplicației, numind rapoartele „false și înșelătoare”.

Citește și: