Microsoft Surface Duo 2: primii indici de performanță

Microsoft Surface Duo 2: primii indici de performanță

Am văzut pozele cu noua cameră a telefonului pregătit de Microsoft. Acum, o să vedem și ce procesor urmează să folosească.

În ultimele săptămâni, am văzut dezvăluiri în ceea ce privește noua cameră triplă de pe spatele telefonului. Acum e rândul procesorului să fie dezvăluit, iar noul vârf de lance Microsoft nu dezamăgește în acest departament.

Pe site-ul de specialitate, Geekbench, a apărut listat un model Microsoft Surface Duo 2. Astfel, se pare că noul telefon va avea un procesor Snapdragon 888 de ultimă generație, ca toate modelele Android de top lansate în 2021. Separat, acesta mai vine cu 8GB RAM și Android 11. Dacă aceste informații se dovedesc a fi adevărate, atunci acesta ar fi un pas înainte destul de important pentru firma din Redmond.

Modelul lansat anul trecut a dezamăgit profund. A fost anunțat în octombrie 2019 și lansat în septembrie 2020. Din păcate, atunci procesorul său era deja vechi în comparație cu standardul de la acea vreme.

Mai mult, din cauza design-ului inovativ modelul a trecut prin multe schimbări pe partea de software pentru ca telefonul să poată utiliza la potențial maxim cele două ecrane. Cu alte cuvinte, modelul original a fost mai degrabă un prototip decât un produs finisat.

Din fericire, pare că Microsoft și-a învățat lecția.

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/news/21/08/microsoft-surface-duo-geekbench-snapdragon-888/-1200/gsmarena_001.jpg

Specificații tehnice

Conform pozei, dispozitivul obține 1091 în testul single-core și 3517 în multi-core. Pentru referință, Samsung Galaxy Z Fold3 5G a obținut 979 în testul single-core și 3441 la cel multi-core pe aceeași aplicație de benchmarking utilizând același chipset.

Surface Duo 2 testat rulează Android 11 și vine echipat cu 8 GB de RAM.

Pe lângă cele menționate, Microsoft intenționează să îmbunătățească bateria, camerele și să utilizeze afișaje mai mari pe noul Surface Duo 2. Sunt pregătite destul de multe îmbunătățiri și pentru hardware dar și pentru software. Așadar, noul model promite să vină echipat cu un display cu o rată de refresh mai mare, suport NFC dar și funcția de lift-to-wake.

Rămâne să vedem câte din aceste promisiuni vor ajunge pe modelul final.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: