15 sept. 2021 | 13:15

Microsoft și LinkedIn vin cu soluții noi pentru munca de acasă. Cum vei putea lucra mai ușor

ACTUALITATE
Microsoft și LinkedIn vin cu soluții noi pentru munca de acasă. Cum vei putea lucra mai ușor

În contextul actual, munca de acasă și întâlnirile online sunt o realitate cu care ne-am obișnuit deja. Pentru ca ele să se desfășoare într-un mod eficient și productiv, Microsoft și LinkedIn dezvoltă noi soluții.

Microsoft a identificat trei practici pe care organizațiile le pot folosi în cadrul întâlnirilor. Acestea vor crea o bază solidă pentru colaborările hibride dintre participanți. Echipamentul audio, utilizarea laptopurilor proprii și colaborarea sunt cele care vor face întâlnirile mai eficiente.

Cu ce vine nou Microsoft?

Ritmul specific angajaților de la birou va fi adaptat și de cei de acasă. Microsoft anunță inovații la nivelul Teams Rooms. Ei vor veni cu o nouă categorie de camere inteligente. Acestea vor fi alimentate de trei tehnologii unice:

  1. Urmărirea difuzoarelor active cu ajutorul inteligenței artificiale. Camerele detectează mișcările și gesturile celor care vorbesc, astfel că, imagine va avea o perspectivă mai clară asupra lui.
  2. Fluxuri video multiple. Funcția face posibilă așezarea participanților la întâlnire într-un cadru individual.
  3. Recunoașterea persoanelor. Este o modalitate prin care utilizatorii  înscriși sunt recunoscuți și astfel numele lor sunt afișate pe panou.

Compania susține că experiența utilizatorilor este îmbunătățită datorită camerelor inteligente asociate cu vizualizarea dinamică din Teams. În plus, pe măsură ce apar noi participanți Microsoft Teams ajustează diferite elemente pentru a facilita experiența utilizatorilor în cadrul întâlnirii. Ei vor putea avea un acces mai ușor la conținutul deja existent.

Pentru o participare mai dinamică, Microsoft a actualizat și Modul companion din aplicația de mobil. Astfel se poate accesa mult mai rapid funcții precum chat, reacții live și Microsoft Whiteboard.

Programul de lucru din Outlook va permite includerea detaliilor privind programul de lucru direct în calendar. În acest fel, toată lumea va fi informată. Funcția RSVP permite fiecărui utilizator de a-și anunța prezența fizică sau online. Cu această funcție organizatorii vor putea planifica întâlnirea mult mai ușor.

În contextul muncii de acasă, Microsoft Teams își aduce aportul pentru a menține gradul de concentrare și astfel că ședințele și întâlnirile vor fi mult mai eficiente.