Microsoft Loop este o nouă aplicație Office creată pentru lucrul în colaborare: cum te ajută la muncă

Microsoft Loop este o nouă aplicație Office creată pentru lucrul în colaborare: cum te ajută la muncă

Microsoft Loop, o nouă aplicație de colaborare Office anunțată recent, duce viziunea Fluid Framework a companiei cu un pas mai departe.

S-ar putea să îți amintești această tehnologie de la evenimentele recente ale dezvoltatorilor Microsoft: este o modalitate de a colabora la anumite bucăți de conținut, de exemplu un tabel sau o diagramă, sincronizate în mai multe aplicații Office, conform Engadget.

Un tabel pe care îl creezi în Outlook, de exemplu, se va actualiza instantaneu dacă cineva îl conectează la un document Word și adaugă informații noi. Până acum, am văzut acest lucru implementat în Office online doar ca un fel de test. Microsoft Loop este un pas mult mai mare în viitorul colaborării în cadrul documentelor.

Microsoft Loop îți face viața la job mai ușoară

La fel ca Fluid Framework, una dintre părțile principale ale noii aplicații este Loop Components. Microsoft numește asta „unități atomice de productivitate”. Acestea pot include orice, de la o listă la un proiect complex Dynamics 365, toate acestea rămânând sincronizate atunci când sunt implementate în aplicațiile Office.

Îți poți organiza componentele în Loop Pages, un nou tip de document care poate include și fișiere și link-uri. Gândește-te la ele ca niște documente Word nestructurate sau poate mai mult la felul în care oamenii folosesc de obicei Google Docs.

În cele din urmă, există Loop Workspaces, o modalitate de a vizualiza componente și pagini legate de proiecte specifice. Potrivit Microsoft, „spațiile de lucru vă ajută să prindeți din urmă ceea ce lucrează toată lumea, să reacționați la ideile altora sau să urmăriți progresul către obiectivele comune”.

În primul rând, ideea de bază a Fluid Framework are sens. Acum că lucrăm cu toții pe mai multe documente online, este logic să avem o modalitate de a sincroniza elementele din acele fișiere. Microsoft Loop, în ciuda complexității sale aparente, abordează o problemă în creștere cu care se confruntă mulți angajați de birou astăzi.

Microsoft spune că va împărtăși mai multe despre Loop în lunile următoare. Până atunci, totuși, te poți aștepta să vezi componentele Loop care vin în Teams, Outlook, OneNote și alte aplicații Microsoft 365 mai târziu în această lună.