23 nov. 2021 | 12:55

Meta renunță la una dintre aplicațiile clasice: ce funcții vor ajunge în Instagram

ACTUALITATE
Meta renunță la una dintre aplicațiile clasice: ce funcții vor ajunge în Instagram

Threads, aplicația lansată de Facebook acum doi ani care facilita comunicarea între utilizatorii Instagram, va fi închisă de Meta.

Pe timpuri, când compania încă purta numele de Facebook, se lansa o aplicație specială destinată comunicării dintre utilizatorii Instagram. Și cum Meta a promis că va opera o serie de schimbări atât din punct de vedere al algoritmului de funcționare, cât în ceea ce privește aspectul rețelelor de socializare deținute de companie, „Threads” ar uma să devină istorie.

Meta va închide „Threads” în data de 31 decembrie 2021

Meta a anunțat că utilizatorii „îndrăgostiți” de aplicația „Threads” mai au la dispoziție un pic peste o lună pentru a se bucura de „beneficiile” acesteia. Mai exact, „Threads” își va da obștescul sfârșit în ultima zi a anului 2021, pe 31 decembrie.

Utilizatorii nu au motive de îngrijorare, însă: vor avea la dispoziție, în continuare, comunicarea prin Instagram. Aceștia vor începe să fie anunțați și sfătuiți să se redirecționeze începând cu data de astăzi.

Decizia luată de Meta are la bază o serie de statistici realizate de companie. Anul trecut, „Threads” era folosită de un număr aproximativ de 200.000 de utilizatori, ceea ce nu înseamnă foarte mult, comparativ cu numărul total de conturi asociate Instagram.

Mai mult, funcțiile din „Threads” nu vor dispărea, nu în totalitate, cel puțin. Acestea vor fi mutate pe principalul canal de comunicare al Instagram.

De menționat că, în paralel, Meta face demersuri pentru a putea oferi ocazia utilizatorilor ca, pe viitor, să poată interconecta funcțiile de comunicare între ele. De această nouă schimbare vor putea beneficia cei care dețin conturi active pe Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

În ceea ce privește criptarea mesajelor rețelelor mai sus menționate, viitorul sună bine, însă nu neaparat de acum, ci din 2023.

Compania a anunțat că lucrează la metode de criptare avansate, însă a adăugat și că este nevoie de timp pentru ca noua tehnologie să devină sigură și eficientă.

 

 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele