Mesajul lui Arafat pentru anti-vacciniști: ”Mulți își vor schimba părerea”

Mesajul lui Arafat pentru anti-vacciniști: ”Mulți își vor schimba părerea”

Ritmul vaccinărilor în România împotriva noului coronavirus este unul destul de lent. În același timp, reticența oamenilor este foarte mare. Raed Arafat a încercat să încurajeze populația să îmbrățișeze imunizarea.

În ultimele zile, Raed Arafat a avut mai multe intervenții televizate, cu scopul de a încuraja populația să se vaccineze. Cea mai recentă dintre ele a fost la B1 TV. În acel context le-a spus oamenilor că el vede vaccinarea ca un lucru bun și, mai mult decât atât, el se va vaccina. „Le transmit că eu o să mă vaccinez. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun”, a declarat Șeful Departamentului pentru situații de urgență.

Interacțiunea televizată cu Arafat a plecat de la un vaccin publicat cu câteva zile înainte de anul nou. Conform datelor statistice, aproximativ jumătate dintre români cred foarte puțin în vaccin și, în mod implicit, sunt reticenți la vaccinare. Șeful DSU este de părere că această împotrivire la imunizare este normală în acest stadiu incipient al campaniei de vaccinare, dar lucrurile se vor schimba.

„Mulți își vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante”. Mulți care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat dacă are un mesaj pentru anti-vacciniști, Raed Arafat s-a rezumat la următoarele: „Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și cel al familiilor lor”. Rămâne să vedem dacă va crește sau nu încrederea în noul vaccin pe teritoriul țării noastre.

Citește și: