Ce se întâmplă dacă refuzi să te vaccinezi în România: Arafat a lămurit ”discriminarea”

Ce se întâmplă dacă refuzi să te vaccinezi în România: Arafat a lămurit ”discriminarea”

În spațiul public și pe rețelele sociale s-au vehiculat numeroase restricții derivate din reticența unor oameni când vine vorba de vaccinarea împotriva noului coronavirus. Raed Arafat a vrut să lămurească subiectul tensionat.

În timp ce unii români așteaptă cu entuziasm să pună mâna pe vaccinului împotriva noului coronavirus pentru a se imuniza, foarte mulți sunt convinși că vor fi obligați să se vaccineze de către autorități. În realitate, restricțiile se pare că vor veni mai degrabă de la celelalte țări, în cazul în care vrei să călătorești sau să participi la o conferință în occident.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo, transmite Agerpres.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU sâmbătă seara, într-o emisiune la postul Antena 3.

În contextul aceleiași intervenții televizate, Raed Arafat a insistat asupra faptului că abia așteaptă să se vaccineze și că, în opinia sa, cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că, chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

Citește și: