27 dec. 2021 | 07:30

Mesajele pe WhatsApp care l-ar putea duce la închisoare, în România: a fost deja reținut de poliție

ACTUALITATE
Mesajele pe WhatsApp care l-ar putea duce la închisoare, în România: a fost deja reținut de poliție

Chiar și România, manifestările online sau prin mesaje pe WhatsApp te pot duce la închisoare. Avem legislația necesară și exemple precum cel de mai jos ar trebuie să servească ca o lecție, nu de alta, dar te pot costa scump.

La doar 34 de ani, un bărbat din Constanța riscă să ajungă la pușcărie pentru că a simțit nevoia să-și manifeste supărarea prin intermediul WhatsApp. De fapt, a amenințat doi procurori DNA prin intermediul popularei aplicații de mesagerie și nu a durat mult până când respectivele mesaje s-au reflectat în reținerea lui pentru 24 de ore.

Mesajele pe WhatsApp, dovadă de ultraj judiciar

Conform datelor dintr-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 34 de ani a cărui identitate a fost protejată. El este acuzat de comiterea a două infracțiuni de ultraj judiciar, după ce a trimis niște mesaje pe WhatsApp. Nu are antecedente penale.

„În sarcina persoanei anchetate s-a reținut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia Whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare”, se arată în comunicat, potrivit Mediafax.

Nu a durat mult până când faptele au fost confirmate de către procurori, iar aceștia au trimis Judecătoriei Constanța propunerea pentru arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 34 de ani. Cu alte cuvinte, are toate șanse să ajungă la închisoare pentru o lună din cauza unor mesaje expediate prin intermediul WhatsApp. Nu știu dacă este primul caz de acest gen din România, dar este foarte probabil să fie dintre puținele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele