Mercedes caută să își recapete magia: tocmai au anunțat noul AMG SL

Mercedes caută să își recapete magia: tocmai au anunțat noul AMG SL

Odată recunoscut pe scară largă ca un simbol al succesului, strălucirea lui SL s-a estompat odată cu generația R230 care a debutat în 2002 și cu următoarea generație R231.

Schimbarea nomenclaturii este un indiciu că dezvoltarea noului SL a fost predată diviziei AMG. Noul SL debutează cu o nouă arhitectură AMG, iar Mercedes susține că nimic sub pielea noii generații R232 nu este preluat de la predecesorul său sau împărtășit cu roadster-ul AMG GT.

SL55 poate fi îmbrăcat cu un pachet cromat sau un pachet AMG Night, în timp ce SL63 oferă un pachet AMG Exterior Carbon Fiber și un pachet AMG Aerodinamic. Acesta din urmă include un element aero activ în partea inferioară a caroseriei din fața motorului, care se extinde pentru a crește forța aerodinamică. Cu toate acestea, toate SL au lambriuri active pe prizele de aer din față și un spoiler spate retractabil.

Mercedes lucrează la o nouă bijuterie

Din față, cu grila cu bară verticală „Panamericana”, noul SL seamănă mult cu actualul roadster AMG GT, dar acel model va fi reproiectat în curând, iar șeful designului Mercedes Gorden Wagener spune că atunci când apare, „diferența  între cele două mașini va fi mai mare.”

Cabina are, de asemenea, un grup de instrumente digital și un ecran tactil central mare, dar acestea nu sunt îmbinate sub o singură bucată de sticlă ca în unele modele Mercedes. În schimb, SL folosește ecrane separate ca în noua clasă S. Desigur, sistemul de infotainment rulează cel mai recent sistem de operare MBUX, inclusiv asistentul digital „Hei, Mercedes”.

Jochen Hermann, directorul tehnic al Mercedes-AMG, confirmă că noul SL este programat să primească și sistemul hibrid plug-in E Performance de la AMG. Acesta combină V-8 de 4,0 litri cu un motor electric care alimentează roțile din spate și ar putea oferi până la 804 cai putere.

Prețul pentru Mercedes-AMG SL 2022 nu a fost lansat, dar acesta sosește în prima jumătate a anului 2022. Atunci vom vedea dacă își poate recâștiga statutul de simbol al succesului.

Citește și: