Mercedes-Benz continuă să inoveze: ce vei putea face cu mașina din 2022

Mercedes-Benz continuă să inoveze: ce vei putea face cu mașina din 2022

În urma unui nou parteneriat tehnologic la nivel global între Daimler Mobility și Visa, Daimler va oferi plăți „native” în mașină.

Practic, vehiculul însuși devine un dispozitiv de plată care permite autentificarea biometrică, ceea ce înseamnă că introducerea parolelor sau necesitatea folosirii dispozitivelor mobile pentru autentificarea plăților ar putea deveni în curând o chestiune de domeniul trecutului, arată un comunicat Visa.

Începând cu primăvara anului 2022, clienții Daimler din Marea Britanie și Germania vor putea face plăți folosind un senzor de amprentă din mașină, funcționalitate care urmează să fie introdusă și pe alte piețe europene. Achizițiile pot fi apoi făcute direct prin unitatea principală a mașinii sau MBUX. Se așteaptă ca ulterior soluția să devină disponibilă și pe alte piețe la nivel global.

Luxul ajunge la alt nivel

Plățile digitale realizate prin intermediul mașinii au devenit un aspect intrinsec al unei experiențe de lux oferită consumatorului.

„Suntem încântați să lansăm prima soluție nativă de plăți la bordul mașinii împreună cu partenerul nostru Daimler Mobility. Nu e întâmplător faptul că atât proiectul pilot, cât și acțiunile inițiale de lansare au loc în Europa, un centru al inovației la nivel mondial în zona plăților și în industria auto. Acesta este un exemplu concludent al modului în care liderul mondial în plăți digitale și compania care a inventat automobilul își pot uni tehnologiile pentru a crea următoarea generație de soluții inteligente în sectorul mobilității auto, oferind șoferului și pasagerilor o experiență comercială cu totul nouă, la bordul unei mașini conectate”, a declarat Antony Cahill, Director General adjunct și responsabil pentru piețele europene în cadrul Visa.

„Mercedes Pay este centrul nostru de competență în plăți auto, prin care oferim consumatorilor din întreaga lume servicii digitale perfect integrate în ecosistemul Mercedes-Benz. În parteneriat cu Visa, Daimler își propune să ofere soluții native de plăți la bordul mașinii care răspund cerinţelor de autentificare prin doi factori într-un mod sigur și ușor de folosit. Nimic nu e mai confortabil decât autorizarea unei plăți prin intermediul amprentei digitale. O experiență de lux oferită clienților include, desigur, și aspectul siguranței, și facem acest lucru și prin integrarea soluțiilor native de plată la bordul mașinii. Oferim siguranță clienților nu numai  în ceea ce privește experiența condusului, ci și în ceea ce privește plățile”, a declarat Franz Reiner, Director General, Daimler Mobility.

Citește și: