Mașinile Tesla pentru români, fabricate în Germania: anunțul surpriză al lui Elon Musk

Mașinile Tesla pentru români, fabricate în Germania: anunțul surpriză al lui Elon Musk

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul gigantului producător auto Tesla, are mari speranțe ca, începând din toamnă, să înceapă activitatea în noua sa uzină din Germania.

Prima uzină europeană a celor de la Tesla urmează să își deschidă activitatea în Germania.

Elon Musk deschide prima uzină europeană în patria Angelei Merkel

Uzina va fi situată în Gruenheide, lângă Berlin

Conform informațiilor apărute în spațiul public, Elon Musk își dorește să înceapă operațiunile în octombrie sau la scurt timp după aceea.

„Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini, poate în octombrie, dacă suntem norocoși”, a declarat astăzi Elon Musk în timpul unei vizite la șantierul uzinei alături de Armin Laschet, candidatul conservator la funcția de cancelar al Germaniei.

Inițial, planul Tesla era ca producția Model Y să înceapă în luna iulie a acestui an. Din păcate pentru miliardarul Musk, deschiderea uzinei a fost întârziată de mai multe probleme. Acestea au fost atât de ordin birocratic, din cauza legilor nemțești ce nu au permis companiei lui Musk să facă demersurile mai rapid, cât și de natură umană.

Mai mulți locuitori din zonă s-au revoltat împotriva deschiderii uzinei. Oamenii consideră că fabrica va avea efecte negative asupra mediului.

„Nu poate fi în fiecare zi vorba despre probleme. Vrei să te trezești în fiecare dimineață și să gândești că totul este legat de probleme?”, a întrebat retoric Elon Musk.

Conform datelor financiare furnizate chiar luna aceasta, Tesla a construit și livrat 200.000 de vehicule în decursul trimestrului, consemnând o creștere de 151 de procente față de anul trecut, dar a câștigat, de asemenea, 1,1 miliarde de dolari venit net în aceeași perioadă.

În general, veniturile au crescut cu 98% față de această perioadă anul trecut, în mare parte datorită livrărilor crescute ale Tesla, deși compania a suferit o „depreciere legată de Bitcoin” de 23 de milioane de dolari în ultimul trimestru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: