Mașini electrice: când se lansează noua Alfa Romeo Giulia în varianta electrică

Mașini electrice: când se lansează noua Alfa Romeo Giulia în varianta electrică

Alfa Romeo Giulia va trăi ca o limuzină complet electrică, potrivit directorului executiv al mărcii, Jean-Philippe Imparato.

În timp ce compania se va concentra și pe SUV-urile electrice, cu primul vehicul electric complet al Alfa Romeo care va veni în 2024, Imparato a declarat că „Alfa Romeo va avea un viitor pentru Giulia și va face treaba și pentru SUV-uri, pentru că suntem chinezi și suntem americani, dar acea formă a lui Giulia este fantastică, nu vreau să pierd asta”.

„Mașina este absolut superbă, așa că există un viitor pentru acest tip de mașină, dar va fi un viitor care va fi electrificat.”

Potrivit lui Imparato, o trecere la electrificarea completă a limuzinei sale de bază este o necesitate, deoarece marca încearcă să-și transforme portofoliul de modele în complet electric până în 2027.

Alfa Romeo își va păstra stilul

„Trebuie să fac niște alegeri mari. Dacă vreau să am mai mult decât un nivel mediu de performanță, trebuie să fiu îndrăzneț”, a spus el. „Dacă spun că merg electric, merg electric. Mă înham total, dacă înțelegi ce vreau să spun? Nu funcționează. Este un risc, dar este normal. Suntem aici ca să ne asumăm niște riscuri, dar am depășit punctul critic pentru mine.”

În ciuda trecerii la sistemele de propulsie complet electrice, șeful Alfa a subliniat că marca va continua să acorde prioritate abordării sportive și centrate pe șofer pentru care mașinile sale au devenit cunoscute în istoria sa de 111 ani.

Giulia este o parte a unei incursiuni mai extinse în vehiculele electrice pe care Alfa Romeo a planificat-o pentru a doua jumătate a deceniului. „Primul EV complet va veni în 2024 și vom vedea o mare lansare în 2025, 2026 și vom vedea Alfa Romeo ca un BEV complet în 2027. Acesta este validat și finanțat”, a declarat Imparato. Dacă poate deveni complet electric până în 2027, Alfa Romeo ar fi prima marcă Stellantis care va face acest lucru.

Citește și: