Mașina Apple, mai departe de realitate: ce s-a întâmplat cu proiectul futurist al gigantului

Mașina Apple, mai departe de realitate: ce s-a întâmplat cu proiectul futurist al gigantului

Proiectul de mașină electrică pe care Apple își propune să o construiască pare să aibă un viitor incert.

Doug Field s-a alăturat companiei Apple în 2018 pentru a conduce proiectul său auto, acum, fostul angajat Tesla a plecat la Ford unde va ocupa funcția de directorul al departamentului de tehnologie avansată. Această demisie pune sub semnul întrebării progresul înregistrat de Apple în dezvoltarea tehnologiei și experienței necesare pentru a concura în industria auto. Nu uita că asta este doar cea mai recentă răsturnare de situație, Field este al patrulea executiv care abandonează proiectul celor din Cupertino.

Cu toate acestea, eforturile Apple în materie de mașini au fost întotdeauna un paradox, deoarece vorbim despre un produs foarte anticipat, despre care compania nu spune aproape nimic.

La începutul anului 2021, era încă greu de evaluat progresul companiei. În ciuda rapoartelor potrivit cărora o mașină Apple va intra în producție în trei ani, cei familiarizați cu situația au declarat că lucrările de dezvoltare sunt încă într-un stadiu incipient.

Kevin Lynch, care a condus departamentul dedicat Apple Watch, a preluat câteva aspecte software ale proiectului auto. Această mișcare a ridicat alte întrebări, deoarece acesta nu provine din industria auto. Au existat și alte schimbări, ingineri din alte departamente s-au alăturat proiectului auto, însă pentru moment, nu este clar cine îl va înlocui în cele din urmă pe Field și dacă managerii existenți vor avea un rol mai mare.

Ce altceva pregătește Apple

După lansarea Apple Watch în 2015, Apple a căutat noi categorii de produse pe piața cărora să debuteze.

Celelalte proiecte ale sale, precum serviciul de streaming Apple TV +, nu au avut prea mult impact. Apple lucrează la mai multe proiecte futuriste, cum ar fi o „cască inteligentă” care să amestece realitatea virtuală și realitatea augmentată, dar și la o pereche de ochelari AR. Problema este că aceste produse sunt abia în curs de dezvoltare, iar alte companii, precum Google, nu au reușit să găsească o formulă de succes, pentru moment.

De aceea, atât de mulți ochi au vizat potențialul mașinii Apple. Dacă ar fi avut succes, ar fi putut atrage miliarde de dolari pentru companie. Prin plecarea lui Doug Field drumul către acel scenariu este mai puțin clar.

În orice caz, până să mai discut despre mașina Apple țin să îți reamintesc că pe 14 septembrie are loc conferința anuală a celor de la Apple. Aceasta poate fi urmărită de AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: