Schimbarea majoră prin care Facebook rezolvă o problemă veche de câțiva ani

Schimbarea majoră prin care Facebook rezolvă o problemă veche de câțiva ani

Gigantul social media Facebook propune noi variante pentru Newsfeed. Practic, îți va fi mult mai ușor să alegi ce și când vezi.

De-a lungul anilor, Facebook a testat în mod constant diferite modalități prin care utilizatorii pot parcurge ce apare în Newsfeed. De câțiva ani, a folosit algoritmi care să sorteze conținutul pe baza unor parametri. Asta deși mulți utilizatori ar prefera o ordine cronologică, fără sugestiile Facebook care fie sunt învechite, fie duc la dezinformare.

Concret, Facebook propune două noi alternative pentru Newsfeed. Prima variantă se bazează pe caracteristică cronologică – Recents. A doua variantă e compusă din persoanele şi paginile favorite – Favorites

Cu noile opțiuni vei putea vizualiza conținutul de pe platformă, în funcție de propria dorință, deoarece aceste funcții vor permite utilizatorilor să personalizeze conținutul pe care îl văd în fluxul de știri.

Ce înseamnă pentru Facebook Recents și Favorites

Facebook Newsfeed

Dacă vei selecta Recents pentru Newsfeed, trebuie să știi că vei primi cronologic noutățile, în funcție de vechimea postării lor în platformă. Vei primi de la cele mai noi postări, până la cele mai vechi.

Newsfeed-ul Favorites îți va permite să selectezi un număr de maximum 30 de persoane și pagini ale căror noutăți îți vor fi afișate ție, însă tot pe baza algoritmului care stabileşte ordinea postărilor din Newsfeed.

Cele două noi variante de Newsfeed vor fi disponibile pentru varianta mobilă a rețelei sociale. Atât Recents, cât şi Favorites, vor apărea în aplicaţia Facebook că două tab-uri noi, lângă newsfeed.

Din momentul în care îți va apărea pe platforma opțiunea de modificare a fluxului de știri după bunul plac, ai la dispoziție 7 zile pentru a opera o modificare, după care opțiunea va dispărea din ecranul principal al aplicaţiei.

Totuși, nu trebuie să îți faci griji. Dacă te răzgândești ulterior, le vei putea accesa în cadrul sectiunii „More” și le vei putea activa și după trecerea celor 7 zile. Pentru dispozitivele Android, noile funcții vor începe să fie implementate chiar de astăzi. Utilizatorii sistemului de operare iOS mai au puțin de așteptat, aproximativ câteva săptămâni.