22 mart. 2021 | 11:11

Marea întoarcere a lui Trump în social media: ce pregătește după ce a fost alungat de pe Facebook și Twitter

ACTUALITATE
Marea întoarcere a lui Trump în social media: ce pregătește după ce a fost alungat de pe Facebook și Twitter

După ce a pierdut alegerile prezidențiale și a fost alungat de pe Facebook și Twitter, Donald Trump și-ar pregăti o revenire spectaculoasă în social media.

Donald Trump e una dintre vocile care au fost considerate periculoase pentru platforme ca Twitter și Facebook. Așa că cele două companii au decis să-i suspende conturile deținute acolo. Printre motive invocate: dezinformarea, instigare la ură și proteste și clasicul încălcarea regulilor comunității.

Cum era de așteptat pentru un astfel de personaj, Trump nu poate sta deoparte prea multă vreme. Se va întoarce curând în social media cu ”propria sa platformă”, spune unul dintre consilierii săi, Jason Miller, la Fox News.

Donald Trump pregătește revenirea în social media

Fostul președinte al SUA, care a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden, s-a trezit cu conturile suspendate pe Twitter și Facebook în luna ianuarie. Se întâmpla în contextul violențelor de la Capitoliu, când sute de protestatari au luat cu asalt clădirea. Platformele au considerat atunci că fostul lider de la Casa Albă a încurajat acest lucru, mai ales că era vorba de susținătorii săi, nemulțumiți că republicanul a pierdut alegerile.

Twittter, spre exemplu, anunța câteva zile mai târziu că i-a suspendat definitiv contul lui Trump pentru ”riscul de incitare ulterioară la violențe”.

Trump se folosise de contul de Twitter mai bine de 10 ani, evitând astfel platformele de socializare ca Facebook. Ajunsese să aibă aproape 90 de milioane de urmăritori. Consilierul său n-a vrut să dea detalii despre propria platforma pe care se va putea întoarce Trump în social media.

Miller susține, însă, că fostul președinte a avut multe întâlniri în ultima vreme la resortul său din Florida și că multe companii ar fi interesate de crearea unui spațiu pentru fostul lider american. Consilierul insistă că va fi vorba de o platformă uriașă și că Trump poate aduce acolo zeci de milioane de oameni.

Furia lui Trump pe rețelele de socializare s-a intensificat după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden. Candidatul susținut de republicani a susținut că scrutinul a fost fraudat și, în ciuda rezultatelor oficiale, a continuat să susțină acest lucru pe Twitter. A fost momentul în care platforma a intervenit și a venit cu mesaje care arătau că postările pot induce în eroare. După mai multe avertismente, contul a fost suspendat definitiv.