Cel mai tare gadget pe care să îl ai e această mănușă ca de robot

Cel mai tare gadget pe care să îl ai e această mănușă ca de robot

Mănușa futuristă de la HaptX îți promite o experiență VR absolut impresionantă. Ai putea spune că e desprinsă din universul Marvel, dar “mănușa lui Thanos” este mult mai mult decât atât.

Unii folosesc termenul „mănuși haptice” care se referă la modul în care interacționăm cu tehnologia, aceste dispozitive acționând mai mult ca o extensie a corpului nostru. Dar companii precum HaptX, compania care construiește mănuși de înaltă calitate haptice VR pentru întreprinderi, merg mult mai departe de atât.

Mănușa VR este folosită în armată și medicină

Astfel, cei de la HaptX au lansat noua versiune pentru mănușa VR care are 133 de puncta tactile care îți apasă pe piele, pentru stimularea texturii obiectelor. Modelele anterioare ale acestui tip de mănușă sunt deja folosite în armată și în experimente medicale. Însă noul model este mai mic, mai ușor și mai confortabil. HaptX susține că și fidelitatea haptică este îmbunătățită.

Mănușile HaptX au „controale haptice adevărate”, conform site-ului oficial. 133 de puncte tactile de feedback (pe mână) care împing fizic pielea pentru a simula textura obiectelor, alături de „exotendoni” pe fiecare deget pentru a-și restrânge mișcarea ca răspuns la un obiect sau suprafață virtuală. Fiecare deget este urmărit în mod unic utilizând un sistem electromagnetic personalizat cu precizie.

„Capacitatea noastră de producție a fost limitată din cauza unei combinații a complexității ridicate a sistemului nostru, a numărului de componente noi și a proceselor de producție implicate, dar și a experienței noastre limitate de fabricație ca startup. Provocările noastre de producție au fost unul dintre principalii catalizatori din spatele parteneriatului nostru cu Advanced Input Systems. Am reușit să eficientizăm radical producția sistemului. Acest lucru ne-a permis să satisfacem, în cele din urmă, cererea pe care am generat-o cu sistemele noastre prototip DK1 și anterioare, permițând clienților să achiziționeze DK2 direct și să înceapă implementarea tehnologiei HaptX în cadrul organizațiilor lor.”
Jake Rubin, CEO HaptX

HaptX nu va face în mod public un preț pentru Gloves DK2, la fel cum nu a făcut-o pentru modelul anterior. Decât dacă ești foarte interesat. Companiile interesate pot solicita o ofertă, acesta nefiind un produs de larg consum. Din câte se aude, prețul va fi de cinci cifre.

Citește și:
Etichete: