Din nou acasă, cu ajutorul realității virtuale. Povestea incredibilă a unei femei care s-a întors acasă după 70 de ani

Din nou acasă, cu ajutorul realității virtuale. Povestea incredibilă a unei femei care s-a întors acasă după 70 de ani

Visul unei femei de a se întoarce acasă, în casa în care a copilărit, a devenit realitate după 70 de ani, grație realității virtuale.

CNN a prezentat povestea lui Hyun Mi, în prezent cântăreață, avea doar 13 ani când a fugit din Pyongyang, Coreea de Nord, cu părinții ei. A crezut că va fi plecată pentru o săptămână, însă au trecut 70 de ani de atunci, iar abia acum femeia a reușit să-și îndeplinească visul de a-și revedea casa părintească.

Femeia și-a pus casca pe cap, iar ce a urmat a emoționat-o teribil

”Am crezut că voi pleca pentru o săptămână, însă acea săptămână s-a transformat în 70 de ani. Asta mă face să plâng”, a mărturisit ea, potrivit Mediafax.

Hyun Mi a părăsit Coreea de Nord în timpul răboiului, alături de părinții ei. Sora ei, însă, a rămas acolo și s-au reîntâlnit după 50 de ani, în China.

Acum, însă, două decenii mai târziu, ea a acceptat provocarea de a lua parte la un proiect inedit, în cadrul căruia mai mulți cercetători i-au recreat casa în realitatea virtuală. Chiar ea a fost cea care le-a dat toate detaliile pe care și le amintea, însă nu se aștepta la ce a urmat.

”Chipurile mamei, tatei, surorilor și al fratelui meu mi-au apărut în față. Am putut să le văd fețele atât de clar. Plâng încontinuu”, a mai adăugat femeia.

Proiectul este, însă, la început, dar cercetătorii își doresc să vină în sprijinul altor bătrâni care și-au părăsit casele în urmă cu mulți ani.

Cum vei putea călători oriunde în lume direct de pe canapea cu ajutorul realității virtuale

Planeta în realitate virtuală nu este ceva de care ai neapărată nevoie, însă cu siguranță va fi ceva de care te vei bucura.

Doi giganți precum Google lucrează și ei la asta, de data aceasta vorbim despre o companie mică, dar cu ambiții mari. Folosesc inteligența artificială pentru a face treaba grea, dar și o abordare de crowdsourcing pentru a obține imaginile și datele necesare.

Reality Virtual, o mică companie din Australia, lucrează la acest lucru. Poate visa la un asemenea proiect, în primul rând, datorită unei finanțări care vine de la Epic Games, creatorii celebrului joc Fortnite. De fapt, Reality Virtual a realizat deja un proiect de realitate virtuală impresionant. Vorbim despre proiectul Nefertari: A Journey to Eternity, o experiență VR care folosește fotogrametria de înaltă performanță, tehnici de efecte vizuale și inteligența artificială pentru a crea o experiență uimitor de detaliată a mormântului reginei Nefertari.