10 mart. 2021 | 17:57

Mai mulți bani de la stat pentru acești români. Cum îi primești și ce condiții trebuie să îndeplinești

BANI
Mai mulți bani de la stat pentru acești români. Cum îi primești și ce condiții trebuie să îndeplinești

Vești bune pentru românii care sunt părinți. Vor primi un ajutor mai consistent de la stat, începând de luna viitoare. Iar în această perioadă dificilă ar putea fi un real suport pentru mii de familii din România

Ministrul Muncii a lansat un proiect de lege care prevede majorarea valorii pentru tichetele de creșă acordate familiilor din România, care au copii mici. Valoarea acestora va crește începând din luna aprilie, prevede documentul de la Ministerul Muncii.

Prin urmare, tichetul de creșă va ajunge la valoarea de 480 de lei.

„Art.1. Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, este de 480 lei.

Art. 2. Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 și septembrie 2021”, prevede documentul.

Cine primește tichetele de creșă. Care sunt condițiile

Conform legislației în vigoare, tichetele de creșă pot fi oferite angajaților cu copii de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități, care aleg să revină la serviciu și nu beneficiază de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului.

Tichetele de creșă pot fi folosite de către angajați numai la creșe sau unități de educație timpurie antepreșcolară, publice sau private, precum și persoanele care exercită profesia de bonă, precum și persoanele care exercită profesia de bonă în condițiile Legii nr. 167/2014.

Tichetele sunt valabile un an de la emitere, valoarea nominală a acestora este de 10 lei sau multiplu de 10 în limita a 100 lei, se cumulează cu alocația de stat și pot fi folosite doar pentru achitarea creșelor afiliate la rețeaua de parteneri a emitentului. Angajatul are obligația să returneze tichetele nefolosite care au expirat.