Lovitură de proporții pentru utilizatorii Google. Gigantul tech nu a anunțat nimic, dar a interzis acest lucru

Lovitură de proporții pentru utilizatorii Google. Gigantul tech nu a anunțat nimic, dar a interzis acest lucru

Deși Google nu a anunțat schimbări importante la Meet, gigantul tehnologic a limitat posibilitățile utilizatorilor. Acum, persoanele care au conturi gratuite și se conectează la Meet, vor avea apelurile de grup limitate la o oră.

Până acum, Google oferea posibilitatea întâlnirilor de 24 de ore pe Meet, datorită contextului pandemic. Google a dorit să ofere o mână de ajutor anagajtorilor și angajaților care au fost forțați de pandemie să își desfășoare activitatea profesională online.

Meet a fost deschis utilizatorilor non-întreprinderi în aprilie anul trecut, în încercarea gigantului tech de a concura cu Zoom.

La acel moment Google a promis că va organiza întâlniri nelimitate până la 30 septembrie 2020 . Compania a extins ulterior această fereastră până în martie 2021 și apoi din nou până la sfârșitul lunii iunie.

Apelurile lungi de grup vor fi taxate suplimentar

Google permite în continuare apelurilor individuale să dureze atât timp cât utilizatorii au nevoie, dar apelurile de grup mai lungi vor costa acum suplimentar.

La fel ca în cazul Google, apelurile individuale ale Zoom sunt nelimitate și gratuite, dar apelurile de grup au fost tratate diferit. Zoom s-a extins periodic dincolo de limita sa de reuniune online de 40 de minute în timpul sărbătorilor speciale, cum ar fi Crăciunul sau Revelionul.

Echipele Meet, Zoom și Microsoft au început ca produse de comunicații comerciale care au fost adoptate de utilizatorii non-business în primele zile ale pandemiei. Acum, giganții tehnologici încep să își retragă aceste „cadouri”.

De curând, Google a anunțat că Google Meet primește noi filtre video, efecte și măști de realitate augmentată pentru apeluri personale pe iOS și Android.

Sunt disponibile prin intermediul pictogramei strălucitoare din partea dreaptă jos a fluxului video în timpul unui apel, care afișează o serie de efecte diferite, care includ filtre de culoare și efecte de față AR animate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: