13 iul. 2021 | 17:05

Aplicația pentru desktop de la Google: cum îți aduce fotografiile și documentele tale într-un singur loc

ACTUALITATE
Aplicația pentru desktop de la Google: cum îți aduce fotografiile și documentele tale într-un singur loc

Google dezvoltă aplicația pentru desktop care va simplifica modul în care utilizatorii Drive vor putea lucra cu fișierele lor. Compania urmează să lanseze noua aplicație Drive pentru desktop, pentru Mac și Windows.

Drive for desktop urmează a înlocui aplicația Backup and Sync, software care a înlocuit aplicația desktop Google Drive, în anul 2018, dar și Drive File Stream, care este dedicat utilizatorilod de afaceri. Având în vedere că Google Workspace este acum disponibil în toată lumea, nu ar avea prea mult sens să ai metode separate de sincronizare a fișierelor tale.

Această nouă aplicație din partea Google combină cele mai bune părți din Backup și Sincronizare, dar și din Drive File Stream, după cum afirmă chiar compania. Așadar, vei putea încăcar și sincroniza fotografiile și videoclipurile tale pe Google Foto, precum și pe Drive.

Aplicația pentru desktop de la Google beneficiază de mai multe opțiuni

În cadrul aceleiași aplicații vei avea și opțiunea de a sincroniza și dispozitivele de stocare externe cu cloud. În plus, vei putea să folosești opțiunea de mirroring ale fișierelor Drive de pe computer, cu versiunile stocate local ale fișierelor, pentru un acces mai rapid.

Tot în aplicație vei putea sincroniza și folderele locale, precum desktopul și documentele. Există, de asemenea, integrarea cu programarea Microsoft Outlook și Meet și vei putea vedea cine editează fișiere Microsoft Office în timp real. Datorită noilor opțiuni, utilizatorii Drive File Stream nu vor trebui să facă prea multe.

Google a redenumit aplicația Drive pentru desktop și urmează a câștiga funcțiile din Backup și Sync în lunile care urmează. Totodată, Google va solicita utilizatorilor Backup și Sync să treacă la Drive pentru desktop. Începând cu 1 octombrie, Backup și sincronizare nu vor mai funcționa, așa că va trebui să faci tranziția pentru a putea să faci backup pentru fișierele tale, cu ajutorul Drive.