Locuri de muncă sezoniere: unde te poți angaja pe bani frumoși, în perioada sărbătorilor de iarnă

Locuri de muncă sezoniere: unde te poți angaja pe bani frumoși, în perioada sărbătorilor de iarnă

Dacă ești în căutarea unei metode rapide de a face bani, trebuie să știi că Franța caută muncitori sezonieri pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Francezii au nevoie de foarte multă forță de muncă în perioada care urmează. La fel ca peste tot, în această perioadă din an oamenii efectuează foarte multe cumpărături online. Pentru împachetarea și livrarea acestora în timp util e nevoie de oameni care să muncească.

Unde se fac angajări

Conform anunțurilor postate de companii pe internet, 12.000 de posturi sunt disponibile la Amazon.

De asemenea, persoanele dornice să își găsească un loc de muncă sezonier, trebuie să știe că 6.000 în cadrul Poștei franceze iar 2.800 la Fnac-Darty, o mare companie ce comercializează produse culturale, jucării, electronice și electrocasnice.

Nu în ultimul rând, Poșta franceză, cea care livrează 4 milioane de colete pe zi, în luna decembrie, angajează 6.000 de persoane.

Imaginează-ți de câtă forță de muncă are nevoie această instituție de bază, dacă, în restul anului, Poșta franceză distribuie între 1,6 milioane și 2 milioane de colete.

În cazul în care ești calificat în domeniul industriei ospitalității, fie că ești chelner, ospătar, barman, cameristă, trebuie să știi că acest domeniu suferă de o acută criză a forței de muncă în Franța. Aici e nevoie de cel puțin 100.000 de muncitori, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când stațiunile turistice ale francezilor, recunoscute pentru luxul și ospitalitatea lor, abundă de turiști din toate colțurile lumii.

În mod paradoxal, în Franța sunt peste 5,8 milioane de șomeri, dar, din diverse motive, spun autoritățile locale, oamenii nu se angajează. Prin urmare, companiile franceze abia așteaptă forța de muncă din restul Europei, mai ales din Est, unde oamenii sunt recunoscuți pentru devotamentul lor.

Trebuie să știi, de asemenea, că Francezii sunt recunoscuți pentru salariile lor generoase, aici regăsindu-se unele dintre cele mai consistente venituri din Europa de Vest. Prin urmare, Franța e o destinație atractivă pentru muncitori.

 

 

Citește și: