Laptopul care te scapă de cea mai mare grijă când vine vorba de electronice

Laptopul care te scapă de cea mai mare grijă când vine vorba de electronice

În esență, calculatoarele de tip desktop sau laptop au fost la început modulare. Apoi, producătorii le-au făcut tot mai greu de reparat și soluția pentru upgrade a fost constant să cumperi un model nou. Apple e compania care s-a remarcat cel mai mult în zona asta.

În timp ce telefoanele modulare n-au reușit să fie cu adevărat bune la nimic, nu același lucru se poate spune despre un laptop modular. O astfel de idee are Framework, un startup din San Francisco.

Propunerea sună așa: un laptop modular pe care îl actualizezi ușor cu ce componentă vrei, îl repari ușor și, dacă ai nevoie de performanță mai mare, pur și simplu cumperi componenta necesară.

Laptopul modular care să nu te usuce de bani

În afară de stocare și memorie RAM, e cam greu să faci upgrade unui laptop modern. Implicit, dacă vrei ceva mai bun, plătești pentru un model nou. Framework promite upgrade intern, dar și personalizare cu accesorii modulare.

Pornești de la o carcasă și diverse module care pot fi atașate. Există patru porturi de tip „Expansion Card” pe carcasa principală a computerului. Alegi ce-ai nevoie și ce nu.

Poți mări stocarea în funcție de nevoi, poți adăuga porturi necesare și inclusiv cititoare de carduri. Totodată, independent de reparare și upgrade, poți muta porturile unde ai nevoie. Nu mai ești astfel forțat de vreun design „din fabrică”.

Când vine vorba de ce-i la interior, placa de bază, procesorul, bateria sau memoria RAM pot fi schimbate fără probleme. Asemenea și ecranul, și tastatura. Cea din urmă e aproape imposibil de reparat acasă pe un laptop Apple. Un alt avantaj e că poți pune ce layout vrei, dacă preferi.

Primele modele vor fi echipate cu ecrane de 13,5 inci pe format 3:2. Vor avea procesoare Intel și până la 64 GB memorie RAM și 4 TB stocare pe SSD. Camera web permite filmare Full HD la 60 fps. Greutatea va fi de numai 1,3 kg, iar grosimea șasiului de 15mm. Lansarea este programată pentru vara anului 2021 și va putea fi livrat atât ca un laptop obișnuit, cât și complet dezasamblat.

Un demers similar a fost în 2015. Doar că acum, în 2021, momentul ar putea fi mult mai bun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: