La ce oră începe evenimentul Apple în care vor fi dezvăluite noile Macbook-uri

La ce oră începe evenimentul Apple în care vor fi dezvăluite noile Macbook-uri

Apple are planificat un nou eveniment de lansare. Dacă ești la curent cu fabrica de zvonuri, atunci nu va fi o surpriză pentru tine, dar compania are încă o mulțime de produse care trebuie să apară anul acesta.

Din câte știm, Apple va lansa în curând o linie reproiectată a MacBook Pro, constând dintr-un nou model de 14 inch și un nou model de 16 inch. Conform unor zvonuri anterioare, noile laptopuri vor avea afișaje mini-LED, capabile să atingă 1000 de nits de luminozitate. În plus, zvonurile pretind că cel puțin unul dintre cele două modele Pro va avea o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Mai important este faptul că s-ar putea să vedem un „breton” pe display-ul noilor laptopuri. Teoria este că Apple va trage și va muta în stil iPhone și va desemna acei pixeli ca o „zonă specială”, cu capacitatea de a trata restul ecranului ca un panou clasic de 16:10, „ascunzând” efectiv crestătura.

Alte zvonuri

În altă ordine de idei, MacBook Pro 14 și 16 vor avea, cel mai probabil, un cip M1X. O variantă mai puternică a actualului Apple M1, cu un procesor cu 10 nuclee cu 8 nuclee mari și 2 nuclee eficiente și un număr de nuclee GPU dublat de patru ori. Aparent, ne putem aștepta la un șasiu puțin mai mare și mai greu pe noile modele MacBook Pro, pentru a găzdui două ventilatoare mari pentru răcire.

Se pare că cele două laptopuri vor renunța la Touch Bar și vor reveni la o tastatură mai tradițională, deși reproiectată. Se pare că va avea acum o schemă de culori complet neagră, inclusiv butoanele și placa de fundal. În plus, se spune că Touch ID este prezent, acum cu o lumină de fundal. Mai mult, noile MacBook Pro sunt foarte bogate în porturi, HDMI, Thunderbolt și SD pe partea dreaptă și alte două porturi Thunderbolt, plus o mufă audio de 3,5 mm și un nou conector MagSafe pe partea stângă.

Pe de altă parte, cu cât citesc mai multe zvonuri, cu atât sună mai puțin a ceva ce Apple ar lansa.

Cu toate acestea, mai e puțin și o să vedem exact ce lansează cei din Cupertino. Mai jos poți să urmărești live evenimentul, acesta urmează să înceapă la ora 20:00, ora României.

Citește și: