Kia vine cu noutăți – cum arată noul Sportage plug-in hibrid

Kia vine cu noutăți – cum arată noul Sportage plug-in hibrid

Producătorul auto Kia va prezenta în premieră mondială modelul Sportage plug-in hybrid. El vine la expoziția auto de la Munchen, cu Sportage PHEV și EV6. Kia a confirmat premierele a două noi modele electrificate la Salonul Internațional Auto. Expoziția se va desfășura între 7 și 12 septembrie.

Sportage PHEV se va baza pe prima versiune specifică pentru Europa de model Sportage. Tot acolo, Kia va demonstra calitățile primului automobil electric dedicat al companiei, EV6.

Cu ce vine nou Sportage PHEV?

”Va atrage oameni care doresc să se îndrepte către modele electrice, în timp ce se bucură de toate avantajele unui SUV urban”, spun reprezentanții companiei. Modelul PHEV dispune de motorul Kia de 1.6 litri T-GDI, un motor electric de 66.9 kW și un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh.

Tehnologia EcoDynamics+, a noului Sportage hybrid, a fost proiectată să ofere o eficiență mai mare din partea motoarelor cu combustie internă, prin utilizarea energiei electrice livrate. Cutia de viteze, cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, oferă un plus de plăcere în timpul condusului și viteză mai mare a schimbării treptelor.

Modelul PHEV include sistem de păstrare a benzii de rulare și sistem cu tehnologie care măsoară distanța față de automobilul din față – Smart Cruise control cu Stop and Go. De asemenea, volan multifuncțional încălzit,  navigație 8.0” și sistem de informare audio și video cu Apple CarPlay și Android Auto.

În cadrul expoziție de la Munchen, Kia va oferi, de asemenea, ocazia de a asista și  la debutul modelului EV6 – electric. Noul model exclusiv electric  întruchipează noul brand Kia. Modelul electric de înaltă tehnologie a fost dezvoltat pentru a elimina barierele de percepție care îi împiedică pe mulți să treacă la versiunile electrice.

EV6 oferă o încărcare rapidă, acces la o rețea extinsă de încărcare și o autonomie pentru distanțe mari impresionantă. De asemenea, are un spațiu interior fără egal în segmentul său. EV6 va oferi cea mai bună experiență pe care o poate oferi un automobil electric.