Îți cauți un nou loc de muncă? Acum e momentul să faci schimbarea

Îți cauți un nou loc de muncă? Acum e momentul să faci schimbarea

Dacă ești în căutarea unui nou job, ai noroc, pentru că piața muncii oferă acum condițiile optime acestei schimbări în viața ta.

În luna septembrie a acestui an, angajatorii au lansat cu 28% mai multe oferte de muncă, față de aceeași lună a anului trecut, arată cele mai recente date de pe piața muncii din România.

Zeci de mii de joburi disponibile în România

Practic, în prima lună de toamnă, erau disponibile în țara noastră nu mai puțin de 38.000 de noi locuri de muncă.

Vorbim despre un număr mai mare chiar și față de perioada de dinaintea izbucnirii crizei sanitare globale. Concret, față de anul 2019, ofertele de pe piața muncii sunt cu 19% mai multe, semn că firmele au început deja să își revină din șocul provocat de pandemie.

Datele oficiale indică faptul că ofertele cele mai numeroase se regăsesc în Capitală. Aici avem peste 16.000 de locuri de muncă disponibile în luna septembrie a acestui an.

Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov au, împreună, mai multe locuri de muncă vacante decât Bucureștiul. Vorbim de peste 17.000 de joburi.

Dacă te întrebi care sunt domeniile în care e cea mai mare nevoie de forță de muncă, trebuie să știi că acestea sunt Retail-ul, Transportul/Logistica, Prestările de servicii, Industria alimentară și IT/Telecom, fiecare dintre acestea având deschise peste 4.000 de poziții noi în luna septembrie.

În privința competențelor profesionale pe care le caută preponderent angajatorii în acest moment, trebuie să știi că dacă ai studii superioare, ai cele mai mari șanse de angajare. Absolvenții de studii superioare sunt în continuare cei mai căutați candidați de pe piața muncii de la noi din țară.

„Lunile de toamnă, în general, sunt perioade în care piața muncii își dă un restart după concediile de vară și în care sunt lansate tot mai multe proiecte care necesită întregirea echipelor. În 2021, pe întreg parcursul anului au fost înregistrate recorduri în ceea ce privește numărul de noi locuri de muncă apărute și chiar și vara a fost una atipică, cu o ofertă de joburi ieșită din tipare. Cu atât mai mult, ținând cont de toate aceste recorduri, ne bucurăm să vedem că trendul se menține crescător și că și acest sezon a debutat în forță”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Citește și: