12 mai 2021 | 10:00

iPhone 12, îngropat de pandemie: numărul record de cazuri din India lovește Apple unde contează

ACTUALITATE
iPhone 12, îngropat de pandemie: numărul record de cazuri din India lovește Apple unde contează

De ceva timp, Apple a început să producă iPhone 12 în India, țara care este lovită cel mai crunt de pandemie la ora actuală. În mod inevitabil, producția a ajuns să fie afectată.

Conform datelor obținute de Reuters, din cauza numărul foarte mare de cazuri pozitive de coronavirus depistate la o fabrică Foxconn din India, producția de iPhone 12 s-a înjumătățit. Într-un timp foarte scurt, peste 100 de angajați au fost depistați pozitiv.

Ca o soluție temporară la această situație, au fost instalate dormitoare în cadrul ansamblului de producție din localitatea Tamil Nadu din India. Angajații cazați acolo sunt cei care țin producția în picioare, fie și la 50%. Orice angajat poate părăsi ansamblul în orice moment, dar nimănui nu îi este permis să se întoarcă și nici să intre în centrul de producție. Numărul total de angajați care sunt în activitate la această oră este necunoscut.

Foxconn tamil nadu

Fabrica Foxconn din Tamil Nadu, India, unde se produce iPhone 12

Tamil Nadu este în sudul Indiei, aproape de capitala Chennai. Acest stat este unul dintre cele mai afectate pe perioada celui de al doilea val al pandemiei și a intrat în carantină completă la începutul acestei săptămâni, când transportul public a fost întrerupt, iar magazinele au fost închise, în speranța încetinirii răspândirii bolii.

”Foxconn plasează sănătatea și siguranța angajaților noștri ca fiind cea mai importantă prioritate și, din acest motiv, am lucrat îndeaproape cu autoritățile locale și oficialitățile din domeniul sănătății publice din India pentru a adresa provocările pe care noi și toate celelalte companii le întâmpinăm în perioada crizei de Covid-19.”, a spus Foxconn pentru Reuters.

Ca referință, centrul de producție Foxconn din Tamil Nadu, India, a fost construit în 2019 pentru a produce iPhone-uri de top pentru piața din India. În aceeași țară, din 2017, se produc și iPhone-uri ieftine, precum iPhone SE și iPhone 6S. Acestea din urmă se asamblează însă la o fabrică a companiei Wistron, în apropiere de Bengaluru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele