iOS 15 pe iPhone și iPad: cum poți instala versiunea beta a noului SO

iOS 15 pe iPhone și iPad: cum poți instala versiunea beta a noului SO

Versiunea finală a iOS 15 a Apple nu va fi lansată până în toamnă, dar oricine are un dispozitiv compatibil poate să o testeze chiar acum. Varianta beta a sistemului de operare a fost făcută publică.

Actualizarea anuală include îmbunătățiri semnificative ale FaceTime, o funcție „Nu deranja” rafinată cu notificări actualizate numite mod Focus și o încorporare mai profundă a inteligenței artificiale în iPhone. Software-ul este disponibil prin programul beta public al Apple. Pe lângă iOS 15 pentru iPhone, Apple a lansat și primele versiuni beta publice pentru iPadOS 15, dar și pentru watchOS 8.

Versiunea beta a iOS 15 nu necesită un dispozitiv incredibil de nou. IPhone 6s sau o versiune ulterioară este compatibilă, ceea ce înseamnă că toate iPhone-urile din ultimii șase ani sunt eligibile pentru instalarea noului sistem de operare. De asemenea, iPadOS 15 este compatibil cu iPad Air 2 și versiunile ulterioare.

Cum se instalează iOS 15 beta public

Astfel, dacă ai unul dintre dispozitivele menționate anterior și i-ai făcut o copie de rezervă, poți instala versiunea beta accesând pagina Apple Beta Software Program. De reținut este faptul că versiunile beta pot conține erori. De aceea, nu se recomandă instalarea unei versiuni beta pe un dispozitiv important.

Bug-urile sunt răspândite în timpul beta-urilor și este posibil să ajungi să pierzi date prețioase sau ca telefonul să fie șters în întregime. Ca atare, recomandat este să utilizezi un dispozitiv de rezervă pentru orice versiune beta în scopul de a nu risca nimic în momentul în care alte actualizări au loc.

Va trebui să utilizezi browserul Safari de pe dispozitivul pe care vei instala sistemul de operare. De asemenea, va trebui să te conectezi cu ID-ul tău Apple. Pentru a face acest lucru, atinge meniul din partea de sus și selectează ”Înscrieți-vă dispozitivele”. În ecranul următor, derulează în jos până la Instalare profil > Descărcare profil, iar apoi, apasă clic pe ”Permiteți” în caseta care te întreabă dacă ești sigur.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: