Investitorii Bitcoin tremură: de ce s-a prăbușit cea mai cunoscută criptomonedă

Investitorii Bitcoin tremură: de ce s-a prăbușit cea mai cunoscută criptomonedă

Bitcoin s-a prăbușit la începutul acestei săptămâni. Investitorii au intrat în panică.

Bitcoin a căzut marți sub pragul de 30.000 de dolari, prag considerat psihologic. E o lovitură pentru investitorii în cea mai cunoscută criptomonedă, mai ales că, odată cu această scădere, aproape 100 de miliarde de dolari au fost ”șterse„ de pe această piață.

S-a întâmplat într-un interval extrem de scurt – în doar 24 de ore.

Lovitură pentru investitorii Bitcoin

Bitcoin a coborât sub 30.000 de dolari pentru prima dată după 22 iunie. Întreaga piață a criptomonedelor s-a prăbușit în decurs de 24 de ore. Valoarea Bitcoin scăzuse marți cu peste 6%, cea a Ether cu aproape 9% și aa XRP cu aproape 10%, potrivit site-ului ConDesk.

Scăderea prețului bitcoin a venit în contextul unor vânzări majore de acțiuni pe piețele financiare. Luni, indicele Dow Jones a avut cea mai proastă zi a sa de după luna octombrie a anului trecut.

„O vânzare amplă a avut loc pe piețele globale, activele riscante au înregistrat scăderi generalizate”, afirmă Annaebelle Huang, parteneră la compania de servicii financiare Amber Group.

Prețul Bitcoin a scăzut cu peste 50% comparativ cu recordul de aproape 65.000 de dolari stabilit în luna aprilie.

China a jucat un rol important

Piața a resimțit puternic măsurile luate de autoritățile chineze. Noile măsuri luate împotriva tranzacționării și minării de criptomonede în China înseamnă, între altele, că regiuni importante în care avea loc minarea de bitcoin au forțat închiderea operațiunilor.

Banca Centrală de la Beijing a vorbit de asemenea cu companiile financiare și fintech pentru a le aminti să nu ofere servicii legate de criptomonede clienților lor.

China a interzis platformele locale de tranzacționare a criptomonedelor în 2017, obligându-le să se mute în străinătate. Acest lucru nu a împiedicat însă chinezii să cumpere și vândă monede digitale.

Însă acțiunile dure luate de autoritățile de reglementare chineze anul acesta au dus la înăsprirea restricțiilor plasate asupra tranzacționării și minării de criptomonede.

Viitorul nu se anunță prea luminos.