Femeia care a vrut să vândă rușilor un laptop furat din Capitoliu. Al cui era computerul?

Femeia care a vrut să vândă rușilor un laptop furat din Capitoliu. Al cui era computerul?

Susținătorii lui Trump, care au luat cu asalt Capitoliul la începutul anului, n-au plecat cu mâna goală. Se pare că FBI a intrat pe fir după ce ar fi fost furat laptopul lui Nancy Pelosi.

Unul dintre susținătorii lui Trump, aflat în mulțimea care a asediat Capitoliul la începutul anului, ar fi furat laptopul lui Nancy Pelosi, lidera democraților din Camera Reprezentanților. S-ar crede că e vorba de o femeie, care ar fi sustras dispozitivul, iar anchetatorii FBI se tem că acesta ar putea fi vândut hackerilor ruși.

Deocamdată, informația nu e o oficială. Agenții federali se tem să dea detalii din anchetă, ținând cont că investigația e în derulare.

Laptopul lui Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului de la Capitoliu

Se pare că cea care ar fi furat laptopul este o femeie – identificată drept Riley June Williams, în vârstă de 22 ani. The Verge scrie că ea ar fi încercat, fără succes, să vândă dispozitivul Guvernului Rusie.

Pe Twitter au apărut poze în care e surprinsă în mulțimea de susținători ai președintelui Trump, cel care a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden.

Pe numele tinerei a fost emis un mandat de arestare. E acuzată, deocamdată, de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, nu şi de furt. Detaliile din ancheta FBI sunt destul de sensibile, motiv pentru care autoritățile sunt zgârcite în a oferi informații în acest sens.  Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi.

Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR). Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului sau l-ar fi distrus.

FBI notează că femeia a dispărut după evenimentele din 6 ianuarie și că și-a șters conturile de pe rețelele sociale.

După asaltul de la Capitoliu, din 6 ianuarie, zeci de persoane au fost inculpate și alți suspecți sunt arestați în urma acțiunilor Poliției, care nu s-au oprit încă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: