Interzise în Olanda, se vând la liber pe eMag: cât de periculoase sunt pentru sănătate, deși ”te apără” de 5G

Interzise în Olanda, se vând la liber pe eMag: cât de periculoase sunt pentru sănătate, deși ”te apără” de 5G

Dincolo de faptul că fac o treabă foarte bună în a păcăli populația, conspirațiile se transformă rapid și într-un succes comercial prin produse frauduloase. Deși nu-ți impune nimeni cum să-ți cheltui banii, să iei de pe eMag produse cu un potențial risc de radiații, este incredibil de grav.

Cea mai populară conspirație din ultimul deceniu, înainte ca scenariile legate de pandemie să ajungă în lumina reflectoarelor, a vizat instalațiile de comunicații 5G. Ca o consecință a acelor scenarii, nu a durat mult până când au apărut produsele care ”te apără de 5G”. Problema este că, exact acele produse pe care le poți cumpăra de pe eMag în cantități industriale, au fost interzise de către autoritățile Olandeze pentru un potențial risc asupra sănătății. Deși discutăm de cantități mici, pandantivele precum cel din imaginea de mai sus conținut substanțe radioactive periculoase. emag pandantiv anti-5G

Pandantivele ”anti-5G” periculoase, un succes pe eMag

Conform datelor obținute de IFL Science și Ars Technica, autoritățile olandeze au interzis comercializarea mai multor produse care conțin substanțe radioactive periculoase. Pe lista produselor este inclus și un pandantiv pe care adepții teoriilor conspirației cred că îi apără de ”undele nocive emise de 5G”.

„Un studiu comandat de ANVS (Autoritatea pentru Siguranță Nucleară și Protecție de Radiații din Olanda) și efectuat de Institutul Olandez pentru Sănătate Publică și Mediu a descoperit că aceste produse emit radiație ionizantă”, afirmă un comunicat postat pe site-ul agenției nucleare olandeze. „Nivelul de radiație măsurat este scăzut și riscurile la adresa sănătății sunt de asemenea scăzute. Însă nu poate fi exclus în totalitate că purtarea acestor produse continuu pentru perioade îndelungate de timp nu ar putea periclita sănătatea pe termen lung”, au adăugat cercetătorii ANVS.

Pe lângă pandantivul ”anti-5G” pe care îl vezi în imaginea de mai sus, pe lista produselor interzise mai sunt incluse și alte bijuterii cu potențial de radiații periculoase, dar și o mască de somn. „ANVS a informat toți agenții cunoscuți care comercializează aceste produse în Olanda că vânzarea lor este interzisă și că ei trebuie să sisteze imediat comercializarea lor”, a mai precizat comunicatul. Deși riscul la care se expun cumpărătorii acestor produse este universal, eMag continuă să le comercializeze în voie pe Marketplace, prin intermediul comercianților terți.

În România, găsești aceste produs sub numele de ”medalion terapeutic Quantum”, dar pot fi folosite și alte referințe. Când citești descrierea produsului, este clar că vorbim de același ”dispozitiv tămăduitor” ancorat în pseudo-știință. Lista ”beneficiilor” include creșterea energiei, creșterea rezistenței organismului și, cel mai important, ”protejează organismul de efectele câmpurilor electromagnetice”. Produsul pare atât de miraculos încât vânzătorul de pe eMag a simțit nevoia să menționeze că ”nu creează dependență”.

Deși pare o glumă sau un cadou bun pentru amatorii de conspirații, avertismentul ANVS este cât se poate de serios. Aceste produs emit niveluri joase de radiații ionizante care, în urma expunerii prelungite, sunt periculoase pentru corpul uman. Va fi interesant să vedem cât durează până când cei de la eMag vor lua atitudine pe marginea subiectului sau dacă așteaptă un avertisment precum cel de mai sus din partea autorităților române, avertisment care, cel mai probabil, nu va veni niciodată.

Citește și:
Etichete: