Internet wireless pe steroizi: ASUS are primul router Wi-Fi 6E. Ce poți face cu el?

Internet wireless pe steroizi: ASUS are primul router Wi-Fi 6E. Ce poți face cu el?

ASUS a lansat un nou produs Republic of Gamers. Nu-i un laptop, are și acolo câteva anunțuri, ci e un router wireless cu un nume un pic contra intuitiv: Rapture GT-AXE11000. Dar nu contează numele, ci ce face: e primul router Wi-Fi 6E.

Rapture GT-AXE1100 e primul router Wi-Fi 6E din lume router. Asta înseamnă că folosește noua bandă de frecvențe de 6 GHz devenită disponibilă. Are până la 7 canale suplimentare de 160 MHz și o capacitate de a conecta un număr mult mai mare de dispozitive. Deocamdată, dacă vrei să experimentezi, te poți baza pe un Samsung S21 Ultra cu Wi-Fi 6E.

Conform ASUS, acest router oferă viteze Wi-Fi combinate de până la 11 Gbps, dar beneficiază și de agregare WAN de 2 Gbps și port WAN/LAN de 2,5 Gbps pentru streaming 4K sau 8K la lățimi de bandă mari în rețelele aglomerate. Desigur, nu lipsește suportul software cu funcții ca Triple-Level Game Acceleration, VPN Fusion, ASUS AiMesh și ASUS AiProtection Pro pentru controlul total al rețelei utilizate în jocuri

De ce contează atât de mult acest router de la ASUS?

Router ASUS ROG Wi-Fi 6E (1)

Odată cu Wi-Fi 6, internetul wireless personal, mai ales, a intrat într-o eră nouă. Cu Wi-Fi 6E e dus la un nivel mult superior. Tehnologia Wi-Fi 6E oferă suport complet pentru toate dispozitivele Wi-Fi existente și profită de noul spectru radio disponibil în banda de 6 GHz.

Acesta are o lățime de bandă de trei  ori mai mare decât banda de 5 GHz și adaugă până la 7 benzi de frecvență de 160 MHz celor două deja existente în standardul curent Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6E oferă, de asemenea, o capacitate de a conecta mult mai multe dispozitive, latențe mai mici, iar banda de 6 GHz este dedicată exclusiv dispozitivelor Wi-Fi 6E pentru a se menține viteze mari, care să nu fie afectate de dispozitivele din generațiile anterioare.

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 este dotat cu un nou amplificator de alimentare de 6 GHz pentru a spori atât puterea, cât și calitatea semnalului. Are, totodată, un procesor quad-core la 1,8 GHz pe 64 de biți, cu 1 GB de RAM pentru a permite procesarea în paralel când primește date de la multiple dispozitive de înaltă performanță.

Această putere de procesare înseamnă că GT-AXE11000 poate administra cu ușurință traficul intens dintr-o rețea Wi-Fi 6E dens populată.

Ai nevoie de așa ceva acasă? Da, dacă vrei cel mai bun internet și ai și dispozitive compatibile. Încep să apară și acestea. Până atunci poți arunca o privire peste echipamentele ASUS deja disponibile, mai ieftine sau mai scumpe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: