Intel a făcut o descoperire care ar putea revoluționa calculul cuantic. Ce înseamnă cipurile cuantice integrate și la ce ajută

Intel a făcut o descoperire care ar putea revoluționa calculul cuantic. Ce înseamnă cipurile cuantice integrate și la ce ajută

Intel tocmai a făcut un pas semnificativ spre a face calculul cuantic mai practic. Compania și QuTech spun că au demonstrat prima instanță de control de înaltă fidelitate cu doi qubit, folosind procesorul său de control criogenic Horse Ridge.

Calculatoarele cuantice intră în mod normal într-un blocaj de interconectare utilizând electronice la temperatura camerei pentru a direcționa un cip cuantic refrigerat. Demonstrația a arătat că Horse Ridge ar putea obține aceeași fidelitate (99,97%) ca acele electronice „mai fierbinți”, conform companiei.

Cele două firme au mai arătat că Horse Ridge ar putea controla mai mulți quibiți pe o singură linie de frecvență radio, cunoscută și sub numele de multiplexare de frecvență, utilizând un algoritm (Deutsch-Jonza) mult mai eficient pe computerele cuantice decât mașinile convenționale.

Descoperirea ar putea duce la procesoare care integrează electronica și cipul cuantic pe aceeași matriță. Acest lucru, la rândul său, ar putea face mult mai ușoară scalarea calculatoarelor cuantice și să le facă să abordeze mai multe calcule care ar fi dificile sau imposibile cu puterea de calcul tradițională.

Cum lucrează Intel pentru ca jocul adolescenței tale să arate incredibil: ce se întâmplă cu GTA 5

De asemenea, Intel se folosește de cele mai noi tehnologii pentru a-ți arăta că GTA 5 poate fi și mai realist de atât.

Intel forțează piața jocurilor video și anunță că a dezvoltat o tehnologie care se bazează pe machine learning pentru a face jocurile și mai realiste de atât. Iar asta se poate vedea cu ochiul liber, când vine vorba de GTA 5.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte legate de Grand Theft Auto este cât de bine simulează viața reală de pe străzile din Los Angeles și California de Sud. Dar Intel vrea să ducă lucrurile mai departe de atât.

Un nou proiect de tip machine learning, dezvoltat la Intel Labs și numit „Consolidarea Photorealism Enhancement”, duce jocul într-o altă dimensiune. Una mult mai realistă.

Citește și: