Așa îți dai seama că mai pică Facebook și Instagram, au primit o actualizare pentru asta

Așa îți dai seama că mai pică Facebook și Instagram, au primit o actualizare pentru asta

La o săptămână după ce Facebook a fost picat pentru mai mult de șase ore, Instagram spune că testează notificări care îi vor alerta pe utilizatori cu „probleme temporare”, cum ar fi întreruperile sau alte probleme tehnice.

Noile alerte vor apărea în feedul de activitate al utilizatorilor, alături de alte notificări în aplicație. Mesajele ar putea fi folosite pentru a informa utilizatorii despre probleme specifice sau o problemă mai răspândită, cum ar fi cele două întreruperi de săptămâna trecută. Foarte important, Instagram spune că nu intenționează să alerteze utilizatorii cu privire la fiecare problemă, ci cu probleme care ar putea genera confuzie la scară largă.

„Nu vom trimite o notificare de fiecare dată când există o întrerupere, dar când vom vedea că oamenii sunt confuzi și caută răspunsuri, vom stabili dacă ceva de genul acesta ar putea ajuta la clarificarea lucrurilor”, a scris Instagram într-o postare pe blog.

Alte noutăți

În mod separat, Instagram a prezentat, de asemenea, o nouă secțiune a aplicației, denumită „starea contului”. Aceasta este menită să te avertizeze  cu privire la „ceea ce se întâmplă cu contul tău”. Instagram spune că începe prin trimiterea de notificări despre postările care îți sunt eliminate și continuă să îți trimită notificări atunci când un cont „riscă să fie dezactivat” din cauza încălcărilor regulilor.

Funcția are rolul de a-ți explica mai bine de ce o postare a fost ștearsă și dacă ți-ar putea pune în pericol contul. În timp ce aplicația a notificat utilizatorii în trecut când o postare este etichetată sau eliminată, compania nu a făcut întotdeauna o treabă bună comunicând oamenilor ce politică au încălcat.

Instagram spune că „în următoarele luni” intenționează să actualizeze noua funcție, starea contului, pentru a te putea informa despre modul „cum îți este distribuit și recomandat conținutul în diferite locuri de pe platformă”.