Instagram afectează sănătatea mintală a adolescenților: de ce are un impact mai mare asupra fetelor tinere

Instagram afectează sănătatea mintală a adolescenților: de ce are un impact mai mare asupra fetelor tinere

Rețelele de socializare ne afectează mai mult decât am crede. Un nou studiu arată că Instagram are un impact negativ asupra sănătății noastre mintale.

Studiul a fost realizat în ultimii trei ani. Facebook a constatat că aplicația de distribuire a fotografiilor Instagram, deținută de gigantul tech, este “dăunătoare în cazul unui procent semnificativ” al tinerilor utilizatori, mai ales pentru adolescente, potrivit The Wall Street Journal.

Instagram duce la depresie, anxietate și stimă de sine scăzută

Mai mult, concluziile arată că Instagram înrăutățește problema imaginii de sine pentru o treime dintre adolescente. Tinerii au declarat că aplicația de socializare le-a accentuat stările de anxietate și depresie.

“Întrebarea din mintea multor oameni este dacă rețelele de socializare sunt bune sau rele. Cercetările pe acest subiect sunt împărțite. Pot fi ambele variante. La Instagram, analizăm atât beneficiile, cât și riscurile activității noastre”, a scris Karina Newton, director de PR al Instagram, conform sursei citate.

Aceasta a adăugat că Instagram a făcut “mari eforturi pentru a adresa fenomenul de bullying, sinuciderea și auto-vătămarea, dar și tulburările de alimentație”. Newton a adăugat că toate acestea s-au realizat pentru a deveni un loc sigur pentru toată lumea.

Compania deținută de Facebook susține că se concentrează și asupra problemei comparației sociale negative și a imaginii de sine scăzute. De asemenea, a declarant că dezvoltă modalități prin care “să intervină dacă observă că cineva suferă din cauza anumitor tipuri de conținut”.

Din aceste motive, la începutul acestui an, rețeaua de socializare a dezvăluit că intenționează să lanseze o platformă dedicată pentru copiii sub 13 ani.

Cu toate acestea, decizia n-a fost primită cu brațele deschise. Prin urmare, mai mulți oficiali americani au spus că vor lansa o investigație asupra impactului negativ raportat de Instagram, pentru că, până acum, “Facebook a oferit răspunsuri evazive care au fost înșelătoare și au acoperit dovezi clare ale unui prejudiciu semnificativ”.