Ai cont de Instagram? Să nu rămâi surprins când vei vedea ce a decis gigantul tech să facă

Ai cont de Instagram? Să nu rămâi surprins când vei vedea ce a decis gigantul tech să facă

Instagram vine cu o veste neașteptată pentru utilizatorii din întreaga lume. Gigantul social-media ne face, în sfârșit, pe plac!

De câte ori nu te-ai enervat atunci când derulai newsfeed-ul de la Instagram și vedeai fel și fel de sugestii de conținut care nu erau pe placul tău?

Derulai continuu și dura minute bune până când vedeai postările unor persoane sau companii pe care le urmărești și ale căror noutăți te interesează cu adevărat.

Ei bine, vei scăpa de această problemă. Instagram vrea ca utilizatorii să aibă parte de o experiență de navigare mai personalizată, care să le ofere acele elemente de conținut pentru care ei intră pe platformă și pe care își doresc să le vizualizeze cu prioritate.

Instagram face teste pentru toți utilizatorii

Toți utilizatorii vor beneficia în curând de un algoritm mai personalizat al platformei. Instagram are deja în teste o nouă funcție în acest sens. Practic, după ce va fi implementată tuturor, și tu vei putea să te bucuri de un feed diferit.

Concret, vei putea adăuga pe listă prieteni, membri ai familiei, creatori de conținut sau companii ale căror postări le vei vedea cu prioritate, atunci când vei derula newsfeed-ul.

Așa, vei scăpa de apariția unor postări care nu sunt relevante pentru tine și care reprezintă, în fapt, doar o pierdere de timp inutilă pe platformă.

De când Instagram a trecut de la un flux cronologic la unul algoritmic în 2016, oamenii s-au plâns în mod constant că aplicația nu le mai oferă conținut relevant.

Din fericire, noul algoritm al Instagram va tinde să expună utilizatorilor mai degrabă acele postări compatibile cu ei și istoricul lor de navigație, decât acel conținut extrem de popular și mediatizat.

Rămâne de văzut când va decide Instagram să opereze această modificare în sistem. Cert este că această funcție ar fi, poate, una dintre cele mai apreciate schimbări din acest an.