În contextul pandemiei, străzile din România se vor umple de poliție: ”nu ne permitem greșeli”

În contextul pandemiei, străzile din România se vor umple de poliție: ”nu ne permitem greșeli”

Chiar dacă s-au relaxat majoritatea restricțiilor din România legate de pandemia de coronavirus, ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări că autoritățile vor monitoriza atent implementarea măsurilor de distanțare socială rămase.

Lucian Bode a avut o intervenție, pe parcursul zilei de ieri, la o videoconferință cu prefecții din România. În acel context, le-a solicitat oamenilor din teritoriu să se asigure că, cel puțin în perioada imediat următoare, să existe o prezență ”activă” a forțelor de ordine publică. Deși relaxarea măsurilor de protecție sanitară a devenit lege în România, șeful MAI este îngrijorat că românii s-ar putea relaxa prea mult.

„Mesajul meu către angajaţii MAI este să fie extrem de atenţi. Vă îndemn pe toţi să acţionaţi preventiv, iar acolo unde constataţi că nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară să aplicaţi legea. Scopul acţiunilor este acela de a informa corect cetăţenii şi de a preveni răspândirea virusului”, a transmis Bode, la videoconferinţa cu prefecţii, condusă de premierul Florin Cîţu.

Campania de vaccinare din România, în centrul atenției

Lucian Bode a profitat de ocazie pentru a atrage atenția asupra campaniei de vaccinare. „În această perioadă nu ne permitem greşeli. Trebuie să rămânem în continuare prudenţi şi vigilenţi pentru că mai multă relaxare vine odată cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare şi cu un număr cât mai mare de cetăţeni vaccinaţi”, a afirmat Bode, conform comunicatului.

Ministrul își dorește foarte mulți polițiști pe străzi, jandarmi și alte forțe de ordine pentru a se asigura că românii înțeleg faptul că pandemia nu s-a terminat. El le-a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor MAI să se asigure că au fost luate toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a principalelor evenimente din perioada următoare. Este vorba de cele cu impact asupra climatului de ordine şi siguranţă publică, precum partidele de fotbal din cadrul Campionatului European (CE), începerea sezonului estival, finalul anului şcolar. Ca referință, câteva meciuri din cadrul CE se vor desfășura la București.

Bode a făcut o mențiune și la faptul că, luna viitoare, vor fi programate alegeri locale parțiale. În contextul în care se vor mobiliza mulți destul de numeroase, atât în campania electorală, cât și în ziua alegerilor, șeful MAI a solicitat ”profesionalism, imparțialitate și echidistanță” din partea autorităților locale.

Citește și: