În ce va investi Guvernul în viitor, ca măcar tinerele generații să aibă o viață mai bună: acum s-au dat detalii

În ce va investi Guvernul în viitor, ca măcar tinerele generații să aibă o viață mai bună: acum s-au dat detalii

Dacă românii ajunși deja acum la vârsta maturității se confruntă cu destule greutăți, măcar tinerele generații să poată trăi într-o țară ce le oferă condiții mai bune de trai. Asta pare să fie strategia pe care se bazează lista de investiții prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar despre o parte dintre acestea a vorbit, de curând, și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Acesta consideră că problemele climatice și de pe piețele de energie sunt esențiale pentru România. E vital să ne consololidam poziția în acest domeniu și să îl îmbunătățim, pentru că avem potențial.

Dacă, în prezent, suferim consecințele deficitelor din domeniul energetic și ale lipsei de investiții pe acest sector, din ultimii 30 de ani, nu același lucru trebuie să se întâmple și cu generațiile care vor veni după noi.

Ce va face statul

Din acest motiv, policianul consideră că nu este suficient ca România să aibă potenţialul unui mix energetic şi că este nevoie de investiţii în tehnologii moderne şi sustenabile.

“Este din ce mai evident faptul că modelele economice şi sociale din întreaga lume vor trebui să răspundă noilor obiective climatice din ce în ce mai ambiţioase pentru a rămâne competitive şi sustenabile. Statele ce reuşesc să se adapteze la această nouă paradigmă vor fi viitorii poli de influenţă pe scena mondială.

Totodată, trebuie să ţinem cont de faptul că tranziţia digitală şi inovaţiile tehnologice au şi un impact major asupra industriilor şi perturbă modelele de operare existente. Şi din aceste motive, România trebuie să joace un rol şi mai activ în conversaţiile existente la nivel european şi regional, mai ales că avem o vastă expertiză în ambele domenii.

Pe de altă parte, criza energetică pe care o traversăm, ce s-a suprapus peste cea medicală, ne-a arătat cât de important este să avem un mix energetic capabil să răspundă cu succes la toate provocările şi evoluţiile din plan european.

Nu este suficient să avem potenţialul, trebuie ca el să fie pus în folosul românilor, iar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să investim în tehnologii moderne şi sustenabile capabile să ajute România să fie păzită în situaţii de fluctuaţii globale”, afirmă Ciolacu în mesajul transmis de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ana-Maria Cătăuţă, în cadrul Bucharest Forum 2021.

Citește și: