Cum vrea Ikea să-ți transforme casa cu ajutorul tehnologiei: de ce insistă pe conceptul de mobilă inteligentă

Cum vrea Ikea să-ți transforme casa cu ajutorul tehnologiei: de ce insistă pe conceptul de mobilă inteligentă

Ikea e o companie care vinde mobilier și accesorii de mobilier. Doar că insiste să combine materii prime ca lemn cu tehnologii de ultimă generație.

Suedezii de la Ikea sunt cunoscuți pentru mobilă și accesorii similare, dar în era digitală au știut să se adapteze. Insistă pe conceputl de mobilă inteligentă, adică diverse accesorii care să combine utilul cu noile tehnologii.

Compania a lansat recent colecția Symfonisk, în colaborare cu cei de la Sonos. Înseamnă veioze cu boxă Wi-Fi sau polițe în care sunt integrate boxe inteligente. Parteneriatul trece acum la alt nivel.

Și dincolo de strategia de marketing, îți arată, de fapt, de ce e nevoie ca toate companiile, indiferent de domeniu, să se uite cu atenție spre noile tehnologii și să caute să le integreze în produsele lor. Așa cum mașinile nu mai sunt doar despre piese, așa și companiile care vând mobilă nu mai sunt doar despre lemn și materiale brute.

Ikea insistă cu mobilă inteligentă

Ikea continuă să colaboreze cu Sonos pe partea de sunet și se pare că pregătesc noi produse pe viitor, scrie The Verge. Cele două companii plănuiesc noi produse pe zona smart – fie că e vorba de speakere, de boxe inteligente sau de lumini integrate în diverse accesorii de mobilier.

Suedezii vin cu lemnul sau orice altă material brut, iar cei de la Sonos se ocupă de partea de software. E posibil să fie vorba de noi generații ale veiozelor deja existente pe piață, doar că acestea ar primi un upgrade. Practic, sunet mai bun și o altfel de acuratețe.

Dar ar putea vorba și de produse noi. Cele două companii se gândesc, de exemplu, să integreze un speaker inteligent într-o piesă de mobilier de perete. O poliță cu boxă exista deja.

Până acum, toate produsele Symfonisk au fost create cu scopul de a fi utile – dau lumină sau au scop decorativ, dar sunt în același timp și boxe inteligente. Dacă, spre exemplu, ai canapeaua față în față cu un televizor și-n stânga și dreapta canapelei ai două veioze inteligente, cu boxe integrate, atunci poți zice că ți-ai creat un spațiu ce seamănă cu un mini-cinema.

Parteneriatul dintre cele două companii e confirmat, rămâne de văzut când vor fi disponibile noile produse pe piață.

Citește și: