Hackerii au lansat un atac de atenționare: gamerii pot fi afectați

Hackerii au lansat un atac de atenționare: gamerii pot fi afectați

Hackerii au inițiat un nou atac cibernetic numai că, de această dată, infractorii cibernetici au vizat un joc. Intenția hackerilor a fost de a atrage atenția cu privire la o problemă care persistă în cadrul jocului.

Apex Legends reprezintă ultima țintă a hackerilor. Această acțiune a fost întreprinsă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la starea jocului care, este imposibil de jucat. Această mențiune privește în mod direct celelate serii de jocuri ale dezvoltatorului Respawn, Titanfall.

Mai mulți jucători au mers pe rețelele de socializare pentru a raporta că listele de redare ale serverului Battle Royale sunt înlocuite cu un mesaj în care apare textul „SAVETITANFALL.COM, TF1 este atacat, la fel și Apex”. Jucătorii au primit, de asemenea, un pop-up în care apare „Mesaj important”.

Acest mesaj de tip pop-up, apărea după fiecare meci și îi îndrepta pe jucători către aceeași adresă URL, care a fost activă de câteva luni până acum, potrivit PC Gamer. Această întrerupere în Apex Legends a determinat Respawn să publice o actualizare de server, în care a menționat faptul că a rezolvat problmea.

Scopul acestui atac lansat de hackerii bine-intenționați este surprinzător

În tweet-uri, studioul a adăugat că atacul „nu a pus în pericol informațiile personale sau conturile jucătorilor”. În timp ce hacking-ul jocului este adesea asociat cu înșelăciune sau furt, se pare că în acest caz a fost un caz extrem de frustrare a fanilor din cauza lipsei de atenție a lui Respawn față de Titanfall.

Folosirea exploatării pentru a atrage atenția dezvoltatorilor este o modalitate mai puțin întâlnită, având în vedere că astfel de atacuri, de obicei, au un cu totul alt motiv în spate. Pe scurt, Titanfall a suferit numeroase vulnerabilități care duc la blocarea sau supraîncărcarea serverelor, precum și la deconectări. După anu de reclamații, Respawn a confirmat recent că lucrează la o soluție pentru problemele care au afectat titlurile pe Origin și Steam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: