Google te ajută să-ți scanezi și să-ți sortezi documentele pe telefon, cu o nouă aplicație

Google te ajută să-ți scanezi și să-ți sortezi documentele pe telefon, cu o nouă aplicație

Cea mai nouă aplicație ieșită din laboratoarele de cercetare și dezvoltare a Google este intitulată Stack și promite să rezolve o problemă importantă.

Google este una dintre companiile care nu se feresc de experimente, chiar dacă nu au foarte multă răbdare cu ele. Dacă par că se reflectă într-un eșec, imediat le este tăiată macaroana, iar utilizatorii rămân cu buza umflată. Nu putem decât să sperăm că nu este cazul Stack, o aplicație care folosește inteligență artificială pentru a-ți sorta documentele fotografiate sau scanate după criterii deștepte.

În condiții ideale, nu ar trebui să mai stai să dai scroll prin câteva mii de imagini, pentru a găsi o chitanță, o factură, o copie după buletin și nu numai. Le vei găsi pe toate într-un director creat fără niciun fel de intervenție din partea ta. Algoritmi avansați de inteligență artificială se ocupă de partea dificilă a ecuației.

Noua aplicație Stack este rezultatul incubatorului Google de start-up-uri intitulat Area 120. Responsabilă de o mare parte din funcționalitate este tehnologia DocAI creată de gigantul din Mountain View pentru mediul enterprise cu scopul de a analiza și sorta documente într-o manieră inteligentă și eficientă.

Ai posibilitatea de a imortaliza un document direct din aplicația Stack sau, în mod previzibil, poți importa imagini cu diverse tipuri de documente din galeria foto pentru a începe treaba. Fără să faci nimic, după importare sau scanare, noul document este integrat într-o stivă sau Stack, de aici și numele aplicației. Stiva sau directorul cu pricina va purta numele tipului de documente pe care îl găzduiește, facturi, chitanțe, acte și nu numai.

Pentru siguranța datelor sensibile care ar putea fi stocate în acele documente, poți opta pentru accesarea aplicației prin autentificare biometrică. La ora actuală, Stack este disponibilă doar pentru utilizatorii de Android din SUA, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până va ajunge și în alte colțuri ale mapamondului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: